Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dierenrechtenorganisatie Bite Back kan enkel succesvol blijven opkomen voor de dieren dankzij de steun van leden, donateurs én vrijwilligers. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we succesvol de rechten van dieren kunnen verdedigen. Bite Back activisten maken met andere woorden het verschil voor een rechtvaardige wereld.

We zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe activisten voor de schermen en gemotiveerde vrijwilligers achter de schermen. Meld je aan als vrijwilliger/activist en wij helpen je groeien in je activisme terwijl jij jouw talenten met ons deelt. We zorgen ervoor dat je je thuis voelt in een gemotiveerde groep mensen die aan de slag gaan met hetzelfde doel: een betere wereld voor alle dieren.

Vrijwilligersvacatures voor de dieren

Weet je niet meteen waar te beginnen? We zoeken voor een aantal specifieke taken nog vrijwilligers:

 • Word onze nieuwe blogger/schrijver en help informatie over dieren, dierenrechten en veganisme verspreiden! Met jouw informatieve en/of praktische blogposts creëer je bewustwording en stel je de dierindustrie aan de kaak.
 • Ben je goed in dingen opzoeken, informatie bundelen, dieper graven om alles te weten te komen over een onderwerp? Dan ben jij misschien onze nieuwe onderzoeker! Met jouw onderzoek kunnen we info verspreiden over de dieren en/of kunnen we verder aan de slag met onze campagnes.
 • Gebruik je creatieve kwaliteiten en word onze canva-expert of professioneel grafisch designer. Met in het oog springende beelden genereren we aandacht voor de dieren op onze social media kanalen. Je helpt deze beelden creëren in Canva. Ook als professioneel grafisch designer kun je ons helpen met grotere campagnes, denk maar aan gedrukte banners, actieborden, flyers, ledenmagazines, …
 • Ben je graag op een andere manier betrokken bij sociale media? Bite Back is op zoek naar een social media held. Je werkt samen met de coördinator en grafische vrijwilligers. Je schrijft korte tekstjes over acties, dieren, dierenrechten, veganisme, activisme enzovoort. We kunnen voor onze sociale media ook altijd een media watcher gebruiken; je houdt ons op de hoogte over het meeste recente nieuws aangaande voorgaande onderwerpen.
 • Je wilt graag jouw kennis over dieren en veganisme én je pedagogisch bekwaamheidsdiploma inzetten om kinderen en jongeren hierover te informeren? Dan is onze werkgroep educatie ideaal voor jou; je kunt o.a. vorm geven aan een lessenpakket of gastlessen geven op scholen.
 • Zet jouw kennis als jurist in en bied ons juridische ondersteuning: we stuiten regelmatig op vragen rond wetgeving, komen te staan voor juridische vraagstukken en problemen. We kunnen hiervoor bij jou aankloppen en jij helpt ons op weg. Denk maar aan wetgeving en eventuele juridische stappen voor een einde aan dolfinaria, waar we best rekening mee houden met het aantekenen van beroep tegen een stal, hoe we het best onze activisten kunnen beschermen tijdens een actie enzovoort.
 • Jouw talenknobbel kan ons helpen! We zijn steeds op zoek naar vlotte (liefst professionele) vertalers Nederlands-Frans. Zo kunnen we onze informatie ook aan ons Franstalige publiek en leden bekend maken.
 • Ben je bedreven in filmen en video bewerken? Dan kun je je opgeven als onze video editor. Je komt filmen op een actie – of wij leveren je beelden aan – en bewerkt deze tot een korte, boeiende en informerende video. Je kunt ook aan de slag met beelden van dieren om op deze wijze de boodschap van dierenrechten te verspreiden.
 • Als fondsenwerven en marketing echt jouw ding is, wil jij ons misschien vertellen hoe (goed) we het doen op dat vlak. Je kijkt samen met ons hoe Bite Back dit het beste aanpakt.

 

Werk je liever mee aan verschillende aspecten van onze campagnes? We zoeken ook vrijwillige campagnemedewerkers!

 • Als campagnemedewerker Stop de Dierindustrie denk je mee na over nieuwe acties en actievormen, doe je onderzoek, zoek je manieren om het publiek te bereiken en druk te zetten op het beleid of bedrijven. Concreet denken we samen na over het inzetten tegen nieuwe (mega)stallen of hoe we de (vlees- en zuivel-)industrie die dieren structureel uitbuit, kunnen tegenwerken.
 • Als medewerker van de werkgroep rond Dolfijnen Vrij denk je mee over de verschillende stappen van het campagneplan, en/of voer je meer praktische taken uit zoals het aanschrijven van organisaties, het opstellen en maken van teksten en beeldmateriaal of het draaien van infostanden in Brugge of elders.

 

Bedankt voor je interesse in vrijwilligerswerk en activisme bij Bite Back! Heb je nog vragen? Stuur dan gerust een mailtje naar onze vrijwilligerscoördinator Anthe op vrijwilligers@biteback.org.