Stop De Dierindustrie

De intensieve veeteelt zorgt voor onnoemelijk veel dierenleed, menselijk leed en ecologische problemen. Met Stop de Dierindustrie zet Bite Back op verschillende fronten in om de vreselijke realiteit van de veehouderij duidelijk te maken. We tonen wat de negatieve impact van de vlees- en zuivelindustrie is. Hiervoor informeren we het publiek, zetten druk op bedrijven en politici en weten zo verandering voor de dieren te bewerkstelligen. 

 

Bite Back brengt schrijnende toestanden aan het licht. 

Bite Back onderzoekt de verschillende sectoren van de dierindustrie en brengt wantoestanden aan het licht. We brengen sterke onderzoeksrapporten uit, zoals Varkensleed Vlaanderen en Uitgemolken, en we bereiken hier de media mee.

We stoppen de bouw en uitbreiding van stallen en slachthuizen. We onderzoeken wie de aanvragen doet, dienen bezwaar in en voeren actie.

 

Bite Back voert confronterende acties.

Zo geven we een belangrijk signaal af. Duizenden mensen liggen wakker van het onnoemelijke onrecht dat dieren wordt aangedaan in de dierindustrie. We staan stil bij de miljoenen slachtoffers in donkere stallen en lugubere slachthuizen.

We komen op straat en informeren voorbijgangers. We houden halt voor de poorten van stallen of slachthuizen en bereiken zo heel wat media. We organiseren petities en bereiken zo een groot publiek en richten ons naar politici en het beleid.

 

Bite Back zet in op educatie.

Ondertussen zetten onze ervaren vrijwilligers in op het bewustmaken van mensen over de levens van dieren binnen en buiten de dierindustrie. We delen informatie over de voordelen van veganisme, belichten de vreselijke toestand waarin dieren moeten leven in de industrie en stellen de dieren centraal. We geven heel wat tips en tools mee om als individu diervriendelijker te leven.

Bij Bite Back beschouwen we elk dier als een uniek individu, met emoties, het vermogen om pijn te voelen en het recht op geluk. We roepen jou op om ons te helpen van “Stop de Dierindustrie” een succesvolle campagne te maken. Samen kunnen we het verschil maken voor de weerloze dieren. Doe vandaag nog mee en steun onze campagne!

 

Klik verder voor de onderdelen van deze campagne:

Laatste nieuws van deze campagne

Eenmalige donatie


Doe een (eenmalige) donatie en steun daarmee het werk van Bite Back. Wil je ons blijvend steunen, kan dat ook door vaste donateur of lid te worden.