Skip to content Skip to footer
Over Ons

grassroots dierenrechtenbeweging

Bite Back is een Belgische dierenrechtenorganisatie die vooral actief is in Vlaanderen en Brussel. De organisatie werd in 2003 opgericht door een groep ervaren en gemotiveerde dierenrechtenactivisten. Samen voeren we op een efficiënte manier actie voor de rechten en vrijheid van alle dieren. Sinds 2015 is er ook een officiële Stichting Bite Back in Nederland.

Bite Back gelooft dat elk dier een waarde op zich heeft. Dieren zijn levende, voelende wezens die net zoals mensen in staat zijn om pijn, angst en stress te ervaren. Omdat dieren vaak niet voor zichzelf kunnen opkomen, zien wij onszelf als pleitbezorger van hun rechten en vrijheid.

We vinden dat het fout is om dieren uit te buiten en te onderdrukken, maar geloven dat elk dier recht heeft op een leven waarin voldaan wordt aan zijn natuurlijke behoeften en waarin zijn rechten erkend en geëerbiedigd worden.

vrijheid & veiligheid
100%
het vervuld zien van natuurlijke behoeften
100%
vrijheid van stress, lijden en uitbuiting
100%
intrinsieke waardering
100%

Bite Back maakt met haar campagnes een verschil voor de dieren:

We richten ons niet alleen naar het grote publiek, maar ook naar overheden en bedrijven.

Dit doen we o.a. door het voeren van onderzoek naar de dierindustrie, het organiseren van petities, het opvolgen van megastallen en -slachthuizen, en het observeren en analyseren van het beleid. Ook sensibilisering en educatie, protestmarsen en straatacties maken fundamenteel deel uit van onze werking.

0
Gemotiveerde vrijwilligers
0
Steunende leden
0
lopende campagnes
0
acties & events in 2023
- wat doen we?

Verandering voor de dieren door middel van campagnevoering

Onder onze drie hoofdcampagnes organiseren we acties en evenementen die verandering voor de dieren willen teweegbrengen.
We laten o.a. educatief materiaal drukken, zetten personeelsuren in voor onderzoek en voorzien protestbanners en -pancartes. Met een bijdrage help je ons rechtstreeks bij het vormgeven van onze campagnes.

meer weten?

Samen sterk voor verandering

Bite Back kan rekenen op en bestaat uit een team van fantastische vrijwilligers, die ons zowel voor als achter de schermen helpen met onze werking. Naast deze groep activisten bestaat het dagelijks bestuur uit drie werknemers; ontdek hier wie we zijn.

Meer informatie over wat we precies doen, vind je hier.