Skip to content Skip to footer
wie zijn we

Wie is Bite Back?

Bite Back bestaat dankzij haar leden en vrijwilligers. Ook kunnen we rekenen op een bestuur dat helpt bij het nemen van belangrijke beslissingen en ons regelmatig ondersteunt tijdens acties. De dagelijkse werking van de organisatie ligt in handen van een driekoppig, deeltijds werkend, team. Tom, Anthe en Ekaterina staan je graag te woord.

Algemeen coördinator

Tom

Hey, ik ben Tom. Sinds maart 2024 ben ik coördinator bij Bite Back. Tijdens mijn studies filosofie kon ik mijn interesse in dieren uitwerken. Het mag dan ook niet verbazen dat mijn masterproef een ethische analyse van de moderne zoo was. Naast de theorie ging ik toen een kijkje nemen in een wildlife center waar ze in beslag genomen en zieke dieren opvangen. Hier was ik even als vrijwilliger aan de slag.

Om nu professioneel met dierenrechten bezig te kunnen zijn en dag in dag uit het verschil te proberen te maken, zie ik als een voorrecht. Zeker om dit binnen een geëngageerd team als Bite Back te kunnen doen, waar we ons samen met vrijwilligers inzetten om een eind te maken aan de uitbuiting van dieren. Concreet is het mijn taak als coördinator om het overzicht te behouden, aan te sturen waar nodig en te zorgen dat alles vlot draait. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de Dolfijnen Vrij-campagne. Mijn vrije tijd spendeer ik vooral met mijn voeten in mijn loopschoenen, ergens onderweg in Vlaanderen aan het genieten van een podcast of van het weer, of aan het trainen voor een nieuwe uitdaging.

Administratief medewerker

Ekaterina

Ik ben Ekaterina en maak sinds november 2021 deel uit van het Bite Back-team. 

Een van de leukste dingen aan deze job is in contact komen met zoveel andere eensgezinden die hun talenten willen inzetten om deze wereld beter te maken, empathie voor dieren te verspreiden en hen een stem te geven. Samen hebben we nog wat werk voor de boeg, maar met de hulp van onze enthousiaste vrijwilligers en leden, kijk ik graag uit naar de toekomst. Af en toe ook door een cameralens, daar ik in mijn vrije tijd fotografe ben. Achter de schermen sta ik dus het liefst! Binnen Bite Back gebeurt ook daar mijn input, o.a. bij het beheren van de administratie en de boekhouding.

Vrijwilligers- & campagnecoördinator

Anthe

Ik ben Anthe en mag sinds september 2021 werken voor Bite Back en voor de dieren. Het is al sinds ik jong ben een vurig verlangen om een verschil te kunnen maken voor de dieren om me heen. Toen waren dat verwaarloosde konijnen of uit het nest gevallen duivenjongen; nu proberen we met Bite Back om dieren uit de industrie en de entertainmentsector structureel te helpen. Die structuren doen me elke dag nog daveren, maar het is een voorrecht ze te mogen proberen afbreken.

Concreet doe ik dat als campagnecoördinator Stop De Dierindustrie en als begeleidingsbaken voor vrijwilligers. Behalve dieren, zie ik ook graag mensen; ik vind het dus belangrijk dat iedereen zich binnen de organisatie geïnformeerd, gehoord en gezien voelt. Wanneer ik niet aan het werk ben, zit ik het liefst tussen mijn kippen of vinylplaten, of op een concert of quiz.

Bite Back Bestuur

Het Bite Back bestuur geeft richting aan de organisatie, neemt samen met het team de belangrijkste beslissingen en werkt actief mee tijdens acties.

Jo
Voorzitter

Rutger
Secretaris

Thomas
Bestuurslid

Vincent 
Bestuurslid

Sluit je aan bij Bite Back!

Bite Back bestaat al meer dan 20 jaar, en dat dankzij de helpende handen van onze vrijwilligers en de structurele inkomsten waar we dankzij ons ledenbestand op kunnen rekenen.

Heb je zin om deel uit te maken van een groep mensen die elke dag timmert aan dierenbevrijding?

  • Meld je aan als activist, en steun ons met je talenten & vrije tijd;
  • of word lid, en doneer maandelijks een bedrag waar wij een stukje van onze werking mee kunnen dekken.