Vrijwilligersvacature Campagnemedewerker Stop de Dierindustrie

WIL JIJ OOK EEN EINDE AAN DE DIERINDUSTRIE?
WERK JE MEE AAN EEN CAMPAGNE DIE DAT HELPT BEWERKSTELLIGEN?
VRIJWILLIGERSVACATURE


WIE BEN JIJ? (en/of)

  • Je wilt je graag op vrijwillige basis inzetten voor een dierenrechtenorganisatie.
  • Je vindt het fijn om je achter de schermen in te zetten voor de dieren.
  • Je hebt regelmatig de tijd om mee te denken over, of werken aan, de campagne.
  • Je hebt specifieke voeling met de campagne rond de dierindustrie, of hebt specifieke talenten/vaardigheden die je kan inzetten in het voordeel van deze zaak.
  • Je bent communicatief vaardig en kan zelfstandig werken.
  • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en vindt het geen probleem om je aan gemaakte afspraken te houden.

 

WAT MOET JE DOEN?

De grootste strijd die gevoerd wordt binnen de dierenrechtenbeweging, is die tegen de dierindustrie: de fokstallen, de transporten, de slachthuizen, de consumptie. Bite Back werkt al jaren door middel van verschillende campagnes (Uitgemolken; Vis wijzer, Vis niet; Weet wie je eet) aan sensibilisering en voorlichting. Daarnaast was er jaarlijks de Mars voor de sluiting van de slachthuizen.

Als campagnemedewerker Stop de Dierindustrie denk je mee na over nieuwe acties en actievormen, doe je onderzoek, zoek je manieren om het publiek te bereiken en druk te zetten op het beleid of bedrijven. Concreet denken we samen na over het inzetten tegen nieuwe (mega)stallen of hoe we de (vlees- en zuivel-)industrie die dieren structureel uitbuit, kunnen tegenwerken. 


WAT BIEDEN WIJ?

Een kans om je vrije tijd te investeren in een dierenrechtenorganisatie. Je wordt deel van een gemotiveerde groep activisten en krijgt bovendien ondersteuning in jouw activisme door middel van workshops en handleidingen.

Je werkt actief mee aan een campagne die zowel relevant is voor de dieren als voor de hele maatschappij. Je werkzaamheden, zij het organisatorisch of eerder praktisch, vormen bovendien een mooie aanvulling op je CV. 

Je kunt van thuis uit werken of je komt gezellig bij ons op kantoor in Diest werken.

 

HELP JIJ ONS?

Voel je je aangesproken om ons team van vrijwilligers te versterken? Beantwoordt jouw profiel (ongeveer) aan deze beschrijving?

Aarzel dan niet om een bericht met jouw motivatie en achtergrondinfo te sturen naar vrijwilligers@biteback.org

Tot snel!