Vrijwilligersvacature Educatie

BEN JIJ EEN SOCIALE, GEDREVEN EN CONSTRUCTIEVE BEGEESTERAAR?
VRIJWILLIGERSVACATURE

 

WIE BEN JIJ?

  • Je wilt je graag op vrijwillige basis inzetten voor een dierenrechtenorganisatie.
  • Je wilt het structurele dierenleed in de wereld blootleggen en vindt het niet erg mensen daar direct of indirect over aan te spreken.
  • Je kunt ideeën bundelen tot overzichtelijke gehelen die behapbaar zijn voor leken.
  • Je bent sociaal en enthousiast (of goed achter de schermen.)
  • Je hebt ervaring in het onderwijs of andere pedagogische middens.


WAT MOET JE DOEN?

We verzamelden – onder meer dankzij ons team van vrijwilligers – al heel wat kostbare informatie over de dierenwereld, de dierindustrie en het onnoemelijke leed dat met dat laatste  gepaard gaat. We zijn echter ook steeds op zoek naar mensen die die belangrijke inhouden willen overbrengen naar het brede publiek, door middel van (vegan) outreach, het draaien van infostanden en het helpen organiseren van educatieve events zoals filmavonden.

Ook op scholen of bij andere organisaties zetten we in op sensibilisering. Het samenstellen van die educatieve pakketten, het (praktisch) uitwerken van lessen of lezingen en het zoeken naar en communiceren met scholen, zijn taken waarbij je ons als vrijwilliger zou kunnen ondersteunen. In de werkgroep rond educatie hoef je uiteraard niet al deze onderdelen op jou te nemen, maar helpen we je te zoeken naar wat jou het beste ligt.


WAT BIEDEN WIJ?

Een kans om je vrije tijd te investeren in een dierenrechtenorganisatie. Je wordt deel van een gemotiveerde groep activisten en krijgt bovendien ondersteuning bij je groeiend activisme door middel van workshops en handleidingen; je komt er uiteraard niet alleen voor te staan. 

De resultaten van jouw werk helpen om het bredere publiek te sensibiliseren rond dierenrechten en vormen een mooie aanvulling op je CV (in educatief-pedagogische of andere middens). 

Je kunt van thuis uit werken of je komt gezellig bij ons op kantoor in Diest werken.

 

HELP JIJ ONS?

Voel je je aangesproken om ons team van vrijwilligers te versterken? Beantwoordt jouw profiel (ongeveer) aan deze beschrijving?

Aarzel dan niet om een bericht met jouw motivatie en achtergrondinfo te sturen naar vrijwilligers@biteback.org