Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Voor een einde aan dolfinaria; voor een einde aan Boudewijn Seapark dolfinarium.

Het is 2023 ondertussen, een nieuw jaar vol goeie moed en nieuwe acties voor de dieren. Wat we met Bite Back verwezenlijkten in 2022 lees je hier in ons eindejaarsoverzicht. In het nieuwe jaar blijven we opkomen voor de dolfijnen en hameren op een wet die het houden van deze dieren verbiedt in Vlaanderen. Onze eerste actie van het jaar vond dan ook plaats aan de poorten van het Boudewijn Seapark in Brugge.

Op de eerste laatste zondag van de maand kwamen vijftien moedige activisten de koude trotseren en flyers uitdelen. Jo & Benjamin brachten behalve een karrevracht aan banners en pancartes ook warme chocomelk en thee mee. Zo koppelden we het nuttige aan het aangename en konden we de activisten bedanken voor hun komst & onvermoeibaar enthousiasme.

Al sinds 2010 staan Bite Back en haar activisten aan de poorten van deze vreselijke plek. We protesteren tegen het bestaan van dit dolfinarium, waarin de acht (!) dolfijnen allesbehalve hun natuurlijke gedragingen kunnen vertonen en kunstjes moeten opvoeren om een publiek te entertainen. We delen tijdens deze actie informatieve flyers uit aan bezoekers, geven meer uitleg waar nodig, en tonen zowel aan het beleid als aan het dolfinarium dat we niet akkoord zijn met de situatie zoals die nu is.

Tijdens ons gesprek op het kabinet van dierenwelzijn werd ons verzekerd dat minister Ben Weyts bezig is met het plannen van een uitdoofbeleid voor het laatste Belgische dolfinarium. Wij blijven actie voeren voor een dolfinariumvrij België tot dat plan in een wet wordt gegoten.

Waarom Bite Back zich al sinds jaar en dag inzet tegen (het bezoeken van) dolfinaria lees je in deze blogpost of op dolfijnenvrij.be. In november gaven we 11.192 handtekeningen af voor een dolfinariumvrij België. Ben je het met ons eens, en heb je de petitie nog niet getekend? Tekenen kan nog steeds hier.

En nu?

In maart spreken we opnieuw af aan het dolfinarium; same time, same place. Hier kan je alvast het Facebook-evenement raadplegen.

Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze actie. Je kan je eenvoudigweg op ‘aanwezig’ zetten op Facebook, of iets laten weten via vrijwilligers@biteback.org. Ook vragen zijn immer welkom aan dit adres!

p.s.: op 26 maart zijn we eveneens aanwezig in Brussel, op het Plantbased Festival.