Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Begin februari organiseerden we onze tweede doe-dag met activisten! We mochten meer dan 15 (excl. honden en kinderen) activisten verwelkomen die een hele dag aan de slag gingen voor Bite Back en voor de dieren. Ons kantoor zat zo vol dat de chauffage af mocht blijven en dat we heel wat werk verzet kregen! 

We groepeerden een aantal taken per thema en lichtten deze aan het begin van de dag toe. Activisten kunnen dan steeds kiezen welke taken hen liggen en waarmee ze aan de slag gaan! We vinden het belangrijk dat iedereen zich comfortabel voelt met de taak die die uitvoert, zodat we dit concept nog lang kunnen herhalen en iedereen het leuk blijft vinden.

 

 

Voor onze campagne Stop De Dierindustrie was er vooral nood aan (een update van reeds gedane) research. Activisten zochten naar de meest recente gegevens die we kunnen gebruiken voor het verder uitbouwen van de campagne. Op deze manier kan het Bite Back team veel efficiënter aan de slag en spren we kostbare tijd uit die we zo direct in acties en campagnes kunnen pompen.

Voor de dolfinariumcampagne waren er minder taken: iemand zocht naar weetjes en info over dolfijnen, terwijl een andere vrijwilliger broodnodige aanpassingen deed op de dolfijnenvrij.bewebsite. De gevonden info over dolfijnen wordt dan weer doorgegeven aan onze bloggende vrijwilligers die informatieve blogposts maken over bepaalde thema’s. Andere weetjes werden dan weer verwerkt in onze sociale media.

Last but not least staken heel wat activisten de handen letterlijk uit de mouwen: onze stock werd geteld, stickers en vlaggen werden gesorteerd, en er werd geholpen met onze ledenadministratie. Een hele hoop administratief werk werd zo van ons to-do-lijstje geschrapt.

 

 

Tussen onze sessies van noeste arbeid door, was er tijd voor ontspanning en pauze. We zetten muziek op, praatten bij, genoten van vegan lunch, en een deel activisten maakte een wandeling om de dieren van Forrest & Friends te bezoeken, onder begeleiding van vrijwilliger Willy (die ook vrijwilligt bij onze buren van de sanctuary).

Op het einde van de dag kreeg iedereen een goodiebag mee naar huis, met o.a. Bite Back-plaktattoo’s, een stickerpakket en vintage buttons. De opkomst was zo talrijk dat we bijna te weinig homemade cake hadden. We bedanken dan ook al onze activisten van harte, you rock!

 

Zie je zo’n doe-dag ook wel zitten? Volgende afspraak is op zaterdag 29 april (evenement/Facebook) Aarzel niet om ons een mailtje te sturen als je vragen hebt.