Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

STRAATACTIE VOOR DE DIEREN.

Op zaterdag 18 november organiseerden we in hartje Antwerpen een actie voor de slachtoffers van de dierindustrie. Gebruikmakend van actieborden vroegen 25 activisten aandacht voor de dieren die gebruikt worden voor voedsel, vermaak, hun vacht of hun veren.

310 miljoen dieren sterven jaarlijks in de Belgische slachthuizen, omdat we als mensen hun vlees of eieren willen eten of hun melk willen drinken. Tijdens straatacties als deze staan we stil bij deze individuen, omdat anderen dat niet doen. We vragen dat voorbijgangers nadenken over wie er op hun bord ligt en welke lijdensweg de dieren moeten doorstaan vooraleer ze daar belanden.Grote foto’s, banners en pancartes geven een realistisch beeld van het leven van de dieren in de vee-industrie. Onze activisten stonden twee keer 45 minuten op post in de ijzige koude. Aan de infostand op De Wapper krijgen voorbijgangers meer informatie over de dieren. Tevens werd er veganistisch gebak verkocht. Zo laten we zien dat je helemaal geen dieren hoeft te gebruiken om te kunnen genieten van heerlijk eten. We zamelden tijdens deze actie ook handtekeningen in voor de nieuwe petitie. Recent verscheen een Europees onderzoek over de grote hoeveelheid subsidies die richting vee-industrie gaat. Wij willen de politiek vragen deze subsidies als steun voor plantaardige productie te voorzien, en niet voor dierenleed.

Bedankt aan onze activisten om op te komen voor de dieren.

Bedankt aan Iris & Fred die voor de eerste keer een actie mee op touw zetten.

Bedankt aan de ondertussen honderden mensen die de petitie tekenden. Wil je graag op de hoogte blijven van acties? Check onze kalender of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Wil je graag mee actie voeren? Meld je aan als activist en word vrijwilliger voor de dieren.