Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bite Back blijft actie voeren voor de sluiting van het laatste dolfinarium in België. Afgelopen zondag ging onze actie voor de sluiting van het dolfinarium in Brugge door. Dolfijnen horen niet gevangen te zitten in een beperkte oppervlakte, waar ze nauwelijks natuurlijk gedrag kunnen stellen.

Het goede weer zorgde ervoor dat er heel wat drukte was in het Boudewijn Seapark. Maar we betwijfelen of die drukte er ook is voor het dolfinarium. We kregen namelijk heel wat reacties van mensen die binnen én buiten reden; reacties die onze actie steunen. “Jullie hebben volledig gelijk”, duimpjes omhoog, mensen die bezorgd zijn om de dolfijnen, … Iemand vertelde zelfs dat het tijd wordt dat de boel sluit want het is een “vervallen kot”. Wij, alle activisten en de meer dan 11.000 Vlamingen die de petitie voor een verbod op het houden van zeezoogdieren tekenden, willen een einde aan dit nodeloos entertainment met dieren. Dolfijnen die kunstjes moeten opvoeren in een klein betonnen bassin, dat is niet meer van deze tijd.

Het leven van dolfijnen

Het sociale gedrag van dolfijnen wordt volledig verstoord in een dolfinarium, ze worden weggerukt uit hun sociale omgeving om bij vreemden te worden gedumpt. In de oceaan zwemmen ze zo’n 100 kilometer per dag, duiken en jagen. In een dolfinarium zitten ze in een klein bassin en krijgen ze dode vis.

Ben jij er volgende keer bij?

Heel heel wat mensen lieten opnieuw zien dat ze het niet eens zijn met het dolfinarium. We vragen op een geweldloze manier de sluiting van dit watercircus. Doe jij volgende keer, op 30 juli, ook mee? Laat het weten op ons facebookevent!