Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

You can find the English version here.
Voici la version française.

 

Op zondag 18 juni organiseert dierenrechtenorganisatie Bite Back de Mars Stop de Dierindustrie in Brussel. Hier vind je alle praktische informatie, zodat je helemaal op de hoogte bent voor de Mars zelf.

 

ROUTE

Benieuwd welke route de Mars zal volgen?

Deze zal zo’n 3 km lang zijn en start en eindigt vlak voor het station Brussel-Centraal.

Europakruispunt – Boulevard de l’Impératrice – Boulevard Pachéco – Boulevard Jardin Botanique – Nieuwstraat – Muntplein – stop van 15 minuten op het Muntplein – Kleerkoperstraat – Grasmarkt (Agora) – Infante Isabellastraat – Carrefour de l’Europe.

Route Mars Stop de Dierindustrie - 4 september 2022 Brussel

 

TIJDSCHEMA

Wil je graag vooruit plannen? We stelden een schema met concrete tijdstippen op.

Bite Back is aanwezig vanaf 12u00. Je kan dan onze info & food kraampjes bezoeken. Door een aankoop aan onze food stall kunnen wij de Mars bekostigen.

13:00 – start evenement
14:00 – briefing & speeches
14:30 – start mars
               stop op het Muntplein
16:30 à 17:00 – terugkeer naar Europakruispunt.

Opgelet: het evenement begint om 13 uur met onze info- en eetkraampjes. We beginnen om 14u met toespraken en starten de Mars om 14u30.

 

SLOGANS

Wil je graag van je laten horen? Dat kan!

De stemmen van de dieren worden elke dag tot zwijgen gebracht. Maar onze stemmen zullen gehoord worden, voor hen.

De slogans voor de mars zijn te vinden via deze link. Je kunt de link opslaan of je kunt hem openen via de QR-code die we op het evenement zullen verspreiden.

 

DRESS CODE

Uiteraard draag je altijd wat je wilt. Maar we willen je vragen om rood of zwart te dragen.

We zullen onze prachtige rode ‘Sluit alle Slachthuizen’ en zwarte ‘Bite Back’ shirts en hoodies verkopen bij de Bite Back infostand. Je kunt deze reeds op voorhand aankopen via onze webshop

Bedankt!

 

ETEN & DRINKEN

Naar goede gewoonte zorgen we voor lekker vegan eten en verfrissende drankjes voor en na de Mars! We zorgen voor heerlijke broodjes en salades dankzij Liu Lin, Lil Bao, Greenway Foods, ‘t Kraaienest, Fresh & veggie, VZW De Snoet en MAYA seitan. Ook zoetekauwen komen aan hun trekken: Succulente, Catberry, The Judgy Vegan – café & bar, L’Insouciance – Pâtisserie végétale, SAPPIG., Chez Malachy en tal van vrijwilligers zorgen voor de lekkerste cakes en koekjes! (Ontzettend veel dank aan onze sponsors en vrijwilligers om dit mogelijk te maken!)

We zullen gekoelde fair trade frisdranken bij hebben en een beperkte hoeveelheid water. Voorzie zeker je eigen fles water voor tijdens de mars!

Koop je iets om te eten of te drinken bij ons? Dan zijn we je ontzettend dankbaar, want door de verkoop hiervan draagt voor een deel de kosten van de Mars.

Je afval kun je kwijt in de voorziene afvalbakken.

Breng je eigen herbruikbare doosjes mee als je graag gebak mee wilt nemen!

 

TOEGANKELIJKHEID & SAFE SPACE

Het parcours van de Mars is ongeveer 3 km en volgt de Brusselse straten. Het is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. We zullen langzaam lopen, zoals dat hoort voor een protestmars. Als je hulp nodig hebt voor, tijdens of na de Mars, vraag het dan aan onze stewards (in de gele hesjes met ‘animal crime unit’).

Voordat we met de Mars beginnen, zullen er speeches en een praktische toelichting zijn. Als luisteren voor jou geen optie is, voorzien we een QR code aan bij de Bite Back stand waar je de gesproken woorden in een geschreven versie terugvindt.

Er zal een SAFE SPACE en infopunt zijn aan de Bite Back stand voor en na de mars. Als je vragen hebt of je onveilig of onwel voelt, ga dan naar de daarvoor bestemde ruimte. Als je deze gevoelens ervaart tijdens de mars, begeef je dan naar een van onze stewards, zij sturen je door naar onze “safe space person”. Denk eraan, geen enkele vorm van haat of geweld is toegestaan op onze mars!

De mars begint en eindigt op het Europakruispunt in Brussel, dit is het plein recht tegenover het treinstation Brussel-Centraal. Wij raden je aan om met de trein te komen of een andere vorm van het openbaar vervoer te nemen. Vlak naast het plein is een park & ride, waar je iemand met de auto kunt afzetten.

Toegankelijke toiletten zijn te vinden in het station Brussel-Centraal.

Als je vragen of tips hebt over de toegankelijkheid van het evenement, neem dan contact met ons op via mail of telefoon 0487/101 201 (bereikbaar op mo-di-wo van 9u00 tot 17u00).

 

TIJDENS DE MARS

Een bestelwagen rijdt voor tijdens de Mars. Achter de auto zullen de spandoeken van de Mars volgen, vervolgens de activisten met rode en zwarte shirts en het actiemateriaal. Het actiemateriaal zal vlak voor de mars worden uitgedeeld. Je bent welkom om zelf actiemateriaal te maken, indien dit niet haatdragend is.

Ongeveer 20 van onze stewards (in de gele hesjes met ‘animal crime unit’) zullen de Mars begeleiden, samen met de politie. Als je vragen hebt: spreek de stewards aan. We lopen in Brussel, tussen het verkeer, dus gelieve samen te blijven en het verkeer te respecteren. Wijk niet af van het parcours van de Mars en volg de richtlijnen van onze stewards.

De Mars is een vreedzaam protest. Bite Back keurt geen enkele vorm van haat of geweld goed. Ga niet in op provocaties van omstaanders, richt je niet tegen individuele bedrijven of mensen. Wij staan voor de afschaffing van het hele systeem van dierenuitbuiting!

 

We kijken er naar uit om samen met jou een succes van de Mars Stop de Dierindustrie te maken!

 

Mars Stop de Dierindustrie
zondag 18 juni 2023
Europakruispunt, Brussel (voor het Centraal Station)
vanaf 13 uur.

Leave a comment