Mars Stop de Dierindustrie: praktische info

23-08-2022

You can find the English version here.
Voici la version fran §aise.

 

Op zondag 4 september organiseert Bite Back haar Mars Stop de Dierindustrie in Brussel. We geven graag wat praktische informatie mee, voor de protestmars plaatsvindt.

 

ROUTE

Benieuwd welke route de mars zal nemen?

Het zal ongeveer 3 km zijn, met vertrek voor het station Brussel-Centraal.

Europakruispunt – Boulevard de l’Imp ératrice – Boulevard Pach éco – Boulevard Jardin Botanique – Nieuwstraat – Muntplein – halte van 15 minuten op Muntplein – Kleerkoperstraat – Grasmarkt (Agora) – Infante Isabellastraat – Carrefour de l’Europe.

Route Mars Stop de Dierindustrie - 4 september 2022 Brussel

 

TIJDSCHEMA

Wil je graag vooruit plannen? We stelden het tijdschema van de dag op!

Bite Back zal aanwezig zijn vanaf 12u00, je kan onze info & food kraampjes bezoeken.
13u00 – start evenement
14u00 – briefing & speeches
14u30 – start mars
die-in op Muntplein
16u30   17u00 – terugkeer naar Europakruispunt.

Opgelet: het evenement begint om 13 uur met onze info- en eetkraampjes. We beginnen om 14u met toespraken en starten de mars om 14u30.

 

SLOGANS

Wie wil schreeuwen, kan schreeuwen!

De stemmen van de dieren worden elke dag tot zwijgen gebracht. Maar onze stemmen zullen gehoord worden.
De slogans voor de mars zijn te vinden via deze link. Je kunt de link opslaan of je kunt hem openen via de QR-code die we op het evenement zullen verspreiden.

 

DRESS CODE

Natuurlijk mag je altijd dragen wat je wilt. Maar we vragen je vriendelijk om rood of zwart te dragen.

We zullen onze prachtige rode ‘Sluit alle Slachthuizen’ en zwarte ‘Bite Back’ shirts en hoodies verkopen bij de Bite Back infostand.

 

FOOD & DRINKS

Naar goede gewoonte zorgen we voor lekker eten en verfrissende drankjes!

Dankzij Pa’lais en Maya kunnen we jullie voorzien van heerlijke broodjes en Liu Lin zorgt voor fantastische sushi. Daarnaast zullen er tal van andere salades en broodjes te verkrijgen zijn. Ook zoetebekken komen aan hun trekken: Succulente, Catberry, Peas en The Judgy Vegan voorzien ons van verrukkelijk gebak, maar ook onze vrijwilligers zullen zorgen voor knappe taarten en koekjes.

We zullen gekoelde fair trade frisdranken bij hebben en een beperkte hoeveelheid water. Voorzie zeker je eigen fles water voor tijdens de mars! 

Koop je iets om te eten of te drinken bij ons? Dan zijn we je ontzettend dankbaar, want door de verkoop hiervan draagt voor een deel de kosten van de mars.

Je afval kun je kwijt in de voorziene afvalbakken.

Breng je eigen herbruikbare doosjes mee als je graag gebak mee wilt nemen!

OPGELET! Het belooft warm te worden, voorzie dus zeker je eigen water voor tijdens de mars.

 

TOEGANKELIJKHEID & SAFE SPACE

Het parcours van de mars is ongeveer 3 km en volgt de Brusselse straten. Het is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. We zullen langzaam lopen, zoals dat hoort voor een protestmars. Als je hulp nodig hebt voor, tijdens of na de mars, vraag het dan aan onze stewards (in de gele vestjes).

Voordat we met de mars beginnen, zullen er speeches en een praktische toelichting zijn. Als luisteren voor jou geen optie is, zullen we een QR code hebben bij de Bite Back kraam waar je de gesproken woorden in een geschreven versie terugvindt.

Er zal een SAFE SPACE en info punt zijn bij de Bite Back stand voor en na de mars. Als je vragen hebt of je onveilig of onwel voelt, ga dan naar de daarvoor bestemde ruimte. Als je deze gevoelens ervaart tijdens de mars, begeef je dan naar een van onze stewards. Denk eraan, geen enkele vorm van haat is toegestaan op onze mars.

De mars zal beginnen en eindigen op het Europakruispunt in Brussel, dit is het plein recht tegenover het treinstation Brussel-Centraal. Wij raden je aan om met de trein te komen of een andere vorm van het openbaar vervoer te nemen. Vlak naast het plein is een park & ride, waar je iemand met de auto kunt afzetten.

Toegankelijke toiletten zijn te vinden in het station Brussel-Centraal.

Als je vragen hebt over de toegankelijkheid van het evenement, neem dan contact met ons op via mail of telefoon 0487/101 201 (bereikbaar op mo-di-wo van 9u00 tot 17u00).

 

TIJDENS DE MARS

Er zal een auto de mars voorafgaan. Achter de auto zullen de spandoeken van de mars volgen, vervolgens de activisten met rode en zwarte shirts en actiemateriaal. Het actiemateriaal zal vlak voor de mars worden uitgedeeld. Je bent welkom om zelf actiemateriaal te maken, indien dit niet haatdragend is.

Ongeveer 20 van onze stewards (in de gele hesjes) zullen de mars begeleiden, samen met de politie. Als je vragen hebt: spreek de stewards aan. We lopen in Brussel, tussen het verkeer, dus gelieve samen te blijven en het verkeer te respecteren. Wijk niet af van het parcours van de mars en volg de richtlijnen van onze stewards en de politie.

De mars is een vreedzaam protest. Bite Back keurt geen enkele vorm van haat goed. Ga niet in op provocaties van omstaanders, richt je niet tegen individuele bedrijven of mensen. Wij staan voor de afschaffing van het hele systeem van dierenuitbuiting!

 

We kijken er naar uit om samen met jou een succes te maken van deze Mars Stop de Dierindustrie!

 

Mars Stop de Dierindustrie
4 september 2022
Europakruispunt, Brussel (voor het Centraal Station)
vanaf 13 uur.

Eenmalige donatie


Help ons in de strijd voor een betere wereld voor alle dieren!