Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DANKWOORD – Op zondag 16 juni organiseerden we, dierenrechtenorganisatie Bite Back, de Mars Stop de Dierindustrie in Brussel. Met meer dan 300 mensen maakten we duidelijk dat we een einde willen aan de vreselijke industrie die dier, mens en milieu uitbuit. We vonden steun bij elkaar. (Het verslag van de Mars zelf vind je hier.)

De organisatie van de Mars kost heel wat tijd en werk, en is een project dat we niet zouden kunnen bolwerken zonder onze leden, donateurs, vrijwilligers en sponsors. 

We willen iedereen dan ook van harte bedanken voor hun steun en hulp!

Bedankt sponsors!

We werden warm van de ondersteuning die we ontvingen van vegan zaken en ondernemers, zowel materieel als in de vorm van (online) steun. We zijn ontzettend dankbaar voor deze sponsoring. Niet alleen kunnen we zo reclame maken voor deze vegan ondernemers en tonen hoe lekker en toegankelijk plantaardige producten zijn, we kunnen vooral broodnodige fondsen binnenhalen voor onze werking voor de dieren. Alle inkomsten van het voedselkraam worden rechtstreeks terug in onze werking gepompt.

Uit de grond van ons hart: bedankt The Judgy Vegan voor de heerlijke focaccia en empanada’s, en om mee reclame te maken voor de Mars. Bedankt aan Greenway Foods voor de heerlijke worsten, waarmee we jullie konden bedienen van hotdogs. Bedankt MAYA seitan voor de schnitzels. Bedankt aan SAPPIG en aan Kato Gâteaux voor de beste brownies, en L’Insouciance voor de mooiste taarten!

Bedankt aan Nona’s Bakery en Succulente voor hun gulle donaties aan chocoladebroodjes, crookies, suikerbrood en brioches. Naast hun donatie om te verkopen voor de dieren, doneerden ze beiden een vracht koffiekoeken voor ons team vrijwilligers. 

Bedankt aan Lil Bao, Liu Lin, Lento en Funky Jungle voor hun financiële steun voor de Mars.

Bedankt partners!

Met de Mars willen we tonen dat onze strijd voor dierenrechten niet thuishoort in de marge, maar dat ze aan de basis ligt van het werk dat veel organisaties vandaag de dag verzetten. We tonen dat we met onder verschillende namen of noemers voor dezelfde doelen staan: dierbevrijding en dierenrechten.

We bedanken dan ook graag Animal Rights België en XR Animal om mee te wandelen met de Mars en om een standje open te houden op de vegan market.

Bedankt aan onze collega’s van Bite Back Nederland om onze beider landen te doorkruisen om deel te kunnen nemen aan de Mars.

We bedanken Animaux en Peril en Forrest en Friends om de dieren te vertegenwoordigen waarvoor we elke dag werken en waarvoor we marcheerden. Zij maken de broodnodige brug tussen het concrete dier en de abstracte strijd. Tussen dieren die gered werden uit de industrie, en een veganistische levensstijl.

Bedankt vrijwilligers!

Er zou geen Mars zijn zonder de tomeloze inzet van een team vrijwilligers. Bedankt dat wij en de dieren altijd op jullie kunnen rekenen, bedankt om elke keer op te komen voor hen die het zo nodig hebben. Dankzij jullie was de Mars een succes!

Bedankt aan Kiani, Elena, Ruth en Jo om in jullie pen te kruipen voor de dieren en het woord te nemen tijdens de Mars. Bedankt Lilou om de Franstalige teksten na te kijken. Bedankt Iris, Shirley en Fred om het materiaal te komen testen en inpakken. Bedankt Ariane, Kiani, Will, Thomas en Emma om flyers en posters te verspreiden over heel het land. Bedankt Tessa, Emma, Shirley, Iris, Liesbeth en Esther om te zorgen voor heerlijk gebak. Jullie (cup)cakes en taarten waren bijna te mooi om te verkopen. Bedankt Katleen en Jessica om kilo’s spreads te maken om broodjes mee te beleggen. Bedankt aan Dimitri, Sofie en ook kleine Bent, om de camionette door het drukke Brussel te loodsen. Bedankt Jack om aan de audio te sleutelen. Bedankt Karen en Iris om verantwoordelijkheid op te nemen aan de food- en merch-stand. Bedankt Sarah om alles te filmen – we kijken uit naar het videoverslag van deze hoopvolle dag.

Bedankt aan Cyril, Sarah, Janine en Eline om te chanten voor de dieren. Assez, assez, assez de sang versée. Bedankt aan Mario en aan onze collega’s van Bite Back Nederland om hen te vervoegen met megafoons.

Bedankt aan Jo, Benjamin, Saartje, Ben, Thomas, Renate, Arno, Jaak, Will, Kiani, Shirley, Willy, Anne, Vincent, Rutger, Iris, Fred, Bart, Kristof en partner, Liesbeth, Dennis, Linda, Emma, Esther L., Luna, Hilary, Jessica, Marie, Laura, Esther N. Jullie haalden sponsoring af, zetten de stands op, coördineerden, maakten broodjes en verkochten gebak, stonden deelnemers te woord, verkochten shirts en andere merch, waren steward, zorgden voor het geluid en verdeling van het actiemateriaal, of ondersteunden ons op een andere manier. Dankzij jullie werd zondag 16 juni een succes voor de dieren en kregen dierenrechtenactivisten de kans om samen te komen. 

Bedankt aan collega’s Tom en Ekaterina om zo veel tijd en goodwill in deze Mars te pompen, om uren te vergaderen, om materiaal duizendmaal in- en uit te laden, en om het halve land af te reizen voor sponsor-goederen. 

Bedankt, bedankt, bedankt, aan iedereen die (vanaf de zijlijn) supporterde, onze posts deelde, doneerde aan de crowdfund, of er in gedachten bij was afgelopen zondag. You know who you are!


Anthe
vrijwilligerscoördinator Bite Back vzw