Actie voor de sluiting van het dolfinarium in Brugge

26-07-2015

Zondag, 26 juli 2015 – Ondanks het druilerige weer voerden gisteren een 70-tal (!) vrijwilligers weer actie voor het dolfinarium van het Boudewijn Seapark in Brugge. We stonden daar zoals iedere maand met slechts een doel voor ogen: de sluiting van deze dolfijnengevangenis.

Dolfinaria laten ons kennismaken met de speelse dolfijn, gedwee en blij om ons te vermaken. Maar achter deze uiterlijke schijn gaat een trieste werkelijkheid schuil: eentje van intelligente dieren die onderworpen zijn door middel van voedsel en die lijden onder hun gevangenschap.

Steeds weer zien we nieuwe gezichten tijdens de protestacties. Het deed ons erg plezier om ook zeker een dertigtal Franstalige actievoerders te mogen rekenen onder de aanwezigen, vanuit Wallonië maar ook Noord-Frankrijk.
We zullen blijven actie voeren totdat het dolfinarium Boudewijn Seapark sluit. We willen immers geen groter dolfinarium, maar een dolfinariumvrij België. Dolfijnen horen in de vrije natuur, niet onder een betonnen koepel in een chloorbad.

De bezoekers krijgen steeds info van ons, als ze dat willen.

Wil jij het dolfinarium ook dicht? Neem dan deel aan de volgende actie op 30 augustus 2015 om 15.00 uur.
Jij kan ons ook helpen door de petitie voor een dolfinariumvrij België en Nederland te tekenen op www.voorvermaakzonderdieren.org en deze petitie met iedereen te delen.

Bite Back actie bij Boudewijn Seapark

Bite Back actie bij Boudewijn Seapark

Bite Back actie bij Boudewijn Seapark

Bite Back actie bij Boudewijn Seapark

Bite Back actie bij Boudewijn Seapark