Opendeurdag Forrest & Friends

16-09-2022

Afgelopen weekend tekende Bite Back present bij Forrest & Friends, de vegan sanctuary die vlak naast de kantoren van Bite Back HQ gelokaliseerd is, in het gezellige Diest. De sanctuary vierde haar vijfde verjaardag en wij waren met een standje uitgenodigd om mee te vieren.

Bij Forrest & Friends worden meer dan 300 honderd dieren – voornamelijk varkens en boerderijdieren – opgevangen en verzorgd. Dieren die gered werden uit de industrie, die in beslag genomen werden of afgestaan, zoeken via Forrest & Friends een nieuwe thuis, of mogen de rest van hun leven doorbrengen als vaste resident op de sanctuary.

 

BITE BACK STAND

 

Zaterdag 10 en zondag 11 september werden de deuren nog eens opengezet voor het grote publiek. Dimitri gaf rondleidingen tussen de dieren en een team van fantastische vrijwilligers vatte post bij de verschillende weides. Katleen maakte vegan burgers en enkele foodtrucks zorgden voor andere vegan lekkernijen. Ook wij mochten mensen informeren over onze werking, de dieren en veganisme, en haalden centjes op door boeken en merch te verkopen. Nieuwe vrijwilligers vonden hun weg naar onze organisatie en we maakten nieuwe leden.

Dankjewel aan iedereen die langskwam om te babbelen, te kopen of zijn schouders mee onder Bite Back te zetten.

 

DE VERGETEN DIEREN

Melissa van Bite Back gaf op zondag een lezing over de vergeten dieren van de dierindustrie. De zaal zat vol en de reacties waren positief. Bezoekers van de sanctuary leggen zo de link tussen de abstracte dierindustrie en de schattige dieren die opgevangen worden bij Forrest & Friends, dieren die het geluk gehad hebben aan die industrie te ontkomen.

 

Hier kan je het dankwoord van Forrest & Friends zelf bekijken.

Bite Back mag regelmatig een stand opzetten bij fijne evenementen om zo merchandise en boeken te verkopen, en leden en vrijwilligers te werven voor onze werking. Op die manier komen we met onze boodschap en onze spullen in Brugge, Gent, Antwerpen, Brussel en tal van andere plekken.

Help je graag eens achter een stand? Je kan je steeds aanmelden voor aankomende evenementen door een mailtje te sturen naar vrijwilligers@biteback.org.

Eenmalige donatie


Doe een (eenmalige) donatie en steun daarmee het werk van Bite Back. Wil je ons blijvend steunen, kan dat ook door vaste donateur of lid te worden.