Skip to content Skip to footer

iAnimal is een virtual reality ervaring die ontwikkeld werd door onze collega’s van Animal Equality. Dankzij het beeldmateriaal, dat in 360° gefilmd werd, en een virtual reality bril kan de kijker zich letterlijk in de stallen van de intensieve veehouderij begeven.

iAnimal is vernieuwend en indrukwekkend

Virtual reality is momenteel nog steeds een gloednieuwe technologie voor de meeste mensen. Dit zorgt ervoor dat mensen heel graag deze nieuwe technologie willen uittesten, ondanks het beeldmateriaal dat er getoond wordt. Verder zijn er studies die aantonen dat wanneer mensen voor het eerst een nieuwe technologie gebruiken, ze deze ervaring beter onthouden.

De impact van virtual reality beelden is ook veel groter dan die van beelden op een televisie of tablet. Aangezien de kijker letterlijk naast de dieren in de stallen zit, en hen op ooghoogte kan volgen doorheen hun leven in de intensieve veehouderij, wordt er een ervaring gecreëerd die een diepe indruk nalaat. De mensen die deze virtual reality ervaring ondergaan hebben, staan dan ook veel vaker open voor een gesprek met onze outreachers die hen kunnen voorzien van de nodige informatie over veganisme en plantaardige alternatieven.

iAnimal
iAnimal

Bite Back als eerste licentiehouder

Bite Back ontving als allereerste wereldwijd een licentie om met iAnimal aan de slag te gaan. De eerste beelden die we gebruiken komen uit de varkensindustrie en tonen het leven van een varken van bij de geboorte tot haar einde in het slachthuis. Met deze beelden hebben we ondertussen in België, Nederland, en Luxemburg al meer dan 4300 mensen bereikt.

Naast de beelden uit de varkensindustrie zijn er ook beelden beschikbaar over vleeskippen, leghennen, en de zuivelindustrie.

De eerste virtual reality set van Stichting Bite Back werd gefinancierd door Stichting Hans van Eck. De andere 2 sets konden we aanschaffen dankzij een succesvolle crowdfunding.