Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Bezig met het laden van Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.

Paasactie met bakesale | Aandacht voor de kuikens & lammetjes

30 maart 12:30 - 16:30

Op de dag voor Pasen vragen we aandacht vragen voor het lot van de kuikens en lammetjes in deze Paasperiode. Miljoenen kuikentjes worden elk jaar geslacht als gevolg van de eierproductie. De consumptie van lamsvlees kent een piek bij Pasen.

Wat?

Formatie ter bewustwording + infostand + bakesale Activisten zullen in formatie middels een aantal fotoborden voorbijgangers vragen stil te staan bij het onnodig dierenleed. We willen een vrolijke Pasen, een vrolijke lente, voor iedereen; ook voor de dieren. Aan onze stand vind je heerlijk ei-vrij gebak en info over een veganistische levensstijl. We nodigen alle generaties uit om na te denken over het immense dierenleed dat met het traditionele Paasfeest gepaard gaat: eendagskuikens die vermalen worden omdat ze geen geldgewin geven, kuikens die als schattige diertjes gepromoot worden in dierenwinkels en na enkele weken vetgemest op de slachtbank belanden, kipjes die geen daglicht zien en in erbarmelijke omstandigheden leven om eieren te verkopen. Ook het traditionele paaslam belandt op menig eettafel in de periode rond Pasen. Bite Back pleit tijdens deze actie voor een diervriendelijke feestdag zònder dierenleed.

Waar & wanneer?

De actie zal doorgaan op het Molenpoortplein in Hasselt. De formatie is van 14u00 t.e.m. 16u00. De gebak- en infostand zijn toegankelijk van 12u30 tot 16u30. Bite Back verzet zich tegen geweld en discriminatie (zie onze gedragscode). Updates & info in het Facebook-evenement.

Details

Datum:
30 maart
Tijd:
12:30 - 16:30
Website:
https://www.facebook.com/events/330096066722992

Locatie

Molenpoortplein
Molenpoortplein
Hasselt, Belgium
+ Google Maps