Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Bezig met het laden van Events

Doe mee met Empty The Tanks voor een dolfinariumvrij België! 

Wat?

Dit evenement kadert in de internationale protesten die gehouden zullen worden tegen dolfinaria en het in gevangenschap houden van zeezoogdieren 🐬⛔ Over heel de wereld komen activisten samen om te protesteren tegen de dolfinariumindustrie en om het publiek te sensibiliseren over het leed in en achter dolfinaria.


In België organiseert Bite Back dit evenement al jaren.

Meer info over de internationale campagne Empty The Tanks vind je hier.
Meer info over de specifieke campagne in België vind je hier.

Waarom?

Zeezoogdieren zoals dolfijnen en orca’s zouden niet langer opgesloten mogen zitten in krappe bassins en moeten optreden voor een luid publiek. Wij streven naar een dolfinariumvrije wereld waarin deze intelligente dieren niet langer in gevangenschap leven.

In België liet de nieuwe Dierenwelzijnscodex toe dat het Brugse dolfinarium nog tot minstens 2037 mag voortbestaan. Wij laten verstaan dat we het niet eens zijn met deze beslissing. Zolang er dieren uitgebuit worden als entertainment, zullen wij voor hen opkomen.

Praktisch

We spreken op zaterdag 11 mei om 14u af aan het Boudewijn Seapark Dolfinarium. We informeren de bezoekers van het seapark, protesteren tegen de erbarmelijke situatie waarin de dieren zich bevinden, en voorzien andere activiteiten ter plaatse.

Rond 17u ronden we af.

 

Dress code

Draag blauw!
Bite Back zorgt voor materiaal tijdens de actie.

Bite Back duldt geen racisme, seksisme en andere vormen van uitsluiting op haar acties (zie onze gedragscode).

Updates & info in het Facebook-evenement.