Skip to content Skip to footer

Het sensibiliseren van jongeren om de overstap te maken naar een diervriendelijkere levenswijze is een heel belangrijke doelstelling voor Bite Back.

Jaarlijks informeren we tijdens acties en infostanden tienduizenden mensen en geven hen praktische tips hoe ze makkelijk kunnen overstappen op een plantaardige levenswijze.

Met onze nieuwe vegan gids ‘Maak een verschil’, een samenwerkingsverband met de Belgische veganistenvereniging BE Vegan, willen we nog een stapje gerichter werken.

Deze gids, die we voor België op 50.000 en Nederland op 15.000 exemplaren hebben laten drukken , zullen we komend jaar gericht verspreiden onder millennials (jongeren tussen 18 en 35 jaar). We delen de gidsen uit aan hogescholen, universiteiten, op festivals.

We weten uit ervaring en uit onderzoek dat deze doelgroep het meest ontvankelijk is voor de boodschap, open staat voor positieve veranderingen en flexibel is in gedragsaanpassingen.

In de gids ‘Maak een verschil’ wijzen we door naar Try Vegan, een campagne van EVA vzw en BE Vegan om mensen aan te sporen een maand lang vegan te eten. Voor de Nederlandse versie verwijzen we naar de gelijkaardige Vegan Challenge.

Wil jij een boeiende en interactieve les over veganisme en dieren in jouw klas? Bekijk dan zeker onze pagina over educatie en contacteer ons!

Voor wie de goede voornemens in daden wil omzetten, heeft Bite Back de Vegan Buddy in aanbieding.

Ideaal voor mensen die graag veganistisch willen gaan leven, maar niet goed weten wat ze dan kunnen eten en waar ze bepaalde zaken kunnen kopen. We brengen je in contact met ervaren veganisten die op dit gebied thuis zijn in hun eigen stad of provincie en die exact weten waar je bij jou in de buurt de ingrediënten haalt voor een vegan lasagne of cappuccino.

In welke winkels kan je terecht en waar kan je lekker eten in je eigen stad? Moeilijke vragen worden een stuk makkelijker als je je eigen Vegan Buddy hebt! Stuur een mail naar info@biteback.org en wij brengen je in contact met een Vegan Buddy uit jouw regio.

Op al deze verschillende manieren werken we drempelverlagend en helpen we mensen het verschil te maken voor de dieren.

Belgische vegan gids

Nederlandse vegan gids