Skip to content Skip to footer

Speel jij als leerkracht in op het actuele onderwerp dierenrechten?

Dierenwelzijn
Onze omgang met dieren staat steeds vaker in de media en in debatten ter discussie. Denk maar aan de wantoestanden in het slachthuis van Tielt, de broodfok van honden, het jagen op wilde dieren zoals Cecil de leeuw, …

Klimaatopwarming/ecologische voetafdruk
De link tussen onze consumptie van dierlijke producten en de impact op het milieu wordt een steeds actueler thema. Aangezien vlees een enorme ecologische voedselafdruk heeft, gaan we onze consumptie van dierlijke producten moeten verminderen. Hoe doen we dat op een lekkere, gezonde manier?

Dierenrechten
Dierenrechten

Wat biedt Bite Back?

Een boeiende interactieve les over plantaardige voeding gebracht door geëngageerde, positieve personen met uitgebreide kennis van het thema en ervaring in het spreken voor groepen.
Zowel de dierenwelzijnsproblematiek, milieu, voedselongelijkheid en gezondheid komen aan bod.

Kritisch denken
We proberen leerlingen niet blind te laten luisteren naar wat wij vertellen, maar zetten aan tot kritisch denken. De lezing wordt gebracht op een laagdrempelige, toegankelijke en positieve manier met respect voor iedereen.

Voor wie?

Leerlingen in Vlaamse scholen van tweede en derde graad ASO, BSO, TSO, KSO.

Praktisch
Een lezing duurt standaard twee opeenvolgende lesuren (100 minuten) en kost € 50. Wil je graag meerdere lezingen op é én dag? Vraag dan gerust naar een voorstel op maat.
Voorlopig enkel beschikbaar in Vlaanderen.

Meer informatie? Vraag vrijblijvend informatie via educatie@biteback.org

Lezingen voorbeelden
Lezingen voorbeelden