World Vegan Day – Vegan omdat…

04-11-2019

Op zaterdag 2 november verzamelden een aantal van onze activisten in Leuven om te tonen waarom zij vegan zijn. Deze actie werd georganiseerd naar aanleiding van World Vegan Day (1 november). We informeerden voorbijgangers over veganisme en verkochten heerlijk gebak.

Om World Vegan Day op een leuke en positieve manier voor te stellen, stelden onze activisten zich op in een rij met de boodschap waarom zij vegan zijn. “Ik ben vegan…” of “Ik ben vegan omdat…” werd o.a. aangevuld met “voor rechtvaardigheid”, “voor het behoud van de natuur”, “dieren pijn, verdriet en geluk kunnen voelen”, “voor de dieren, voor (mijn) kinderen, voor de aarde”, “omdat er geen argumenten meer zijn om het niet te zijn”, “ik een vriend wil zijn van alle dieren”, …

De boodschappen konden rekenen op heel wat interesse van voorbijgangers. Veel mensen bekeken wat er op de borden stond en stonden open om het gesprek aan te gaan met onze outreachers.

Ook het gebak viel in de smaak, in een mum van tijd was al ons gebak verkocht en werd er gestrooid met complimenten over al dat lekkers.

Bedankt aan alle aanwezige vrijwilligers en bakkers om dit event mogelijk te maken!

Vind je dat wat wij doen een verschil maakt voor de dieren? Misschien kun je overwegen om lid te worden van Bite Back of een donatie te doen.