Wereld Veganisme Dag: herdenking in Kortrijk

01-11-2015

Kortrijk, 31/10/2015 – Wereld Veganisme Dag (World Vegan Day) en Allerzielen liggen dicht bij elkaar: een uitgelezen moment om de massa’s dieren die dagelijks sterven in de slachthuizen te eren en te herdenken en mensen te stimuleren een vegan levensstijl aan te gaan.

Met verschillende activisten trokken wij daarom zaterdag naar de Veemarkt in Kortrijk. Wij stonden er in formatie met brandende kaarsjes en herdenkingsborden om mensen te herinneren aan de varkens, koeien, paarden, geiten… die in groten getale sterven in de slachthuizen. Levende wezens die net als wij in staat zijn angst en pijn te voelen en net als wij willen leven.

In Kortrijk kregen we positieve reacties, maar merkten daar ook dat het veganisme nog niet bij veel mensen bekend is. Een reden te meer om dergelijke acties te houden zodat mensen op de hoogte worden gebracht over de gevolgen van onze houding ten opzichte van bepaalde dieren. Aan onze informatiestand konden voorbijgangers boeken vinden die hen kunnen helpen om voor een diervriendelijke levensstijl te kiezen: kookboeken om de maag te plezieren, meer theoretische boeken om de hersenen uit te dagen en allerhande flyers die aantonen waarom een vegan levensstijl niet enkel voor de dieren, maar ook voor jezelf, andere mensen en het milieu een bewuste keuze is. Hier vind je heerlijke plantaardige recepten: www.heerlijkplantaardig.be

Steun onze acties: biteback.org/doe-een-donatie/

Wereld veganisme dag 2015

Wereld veganisme dag 2015

Wereld veganisme dag 2015