Wees een beschermengel voor de dieren. Laat hen leven.

11-12-2009

In de eindejaarsperiode hebben we allemaal de mond vol van vrede en solidariteit. En dat is mooi. Helaas vergeten veel mensen dat ook de dieren op onze solidariteit rekenen. Gun hen ook vredevolle feesten en ga voor een plantaardig feestmaal.

Gelukkige diervriendelijke feesten

Het lijkt alsof we van vrede op aarde, vreten op aarde gemaakt hebben. Hoewel we in deze eindejaarsperiode maar al te graag aan bezinning doen en ons verbonden en solidair voelen met mensen die het minder goed hebben dan wij, zien we steevast iemand over het hoofd. Het dier op ons bord! Want net in deze vredige periode van kerstliederen, cadeaus en mooie gedachten, eten we massaal dieren(leed).

Daarom vragen we om te feesten zonder dierenleed, en een beetje van je warmte te delen met zij die zich niet kunnen verdedigen. Een vleesloze maaltijd is pas echt feestelijk en smakelijk en goed voor zowel dier, mens als milieu.

In december doet Bite Back een aantal steden aan om mensen te wijzen op de dubbele moraal die wordt gehanteerd in deze eindejaarsperiode. Gent, Antwerpen en Leuven krijgen alvast een bezoekje van onze stoet Bite Back engelen. Zij verspreiden de (plant)aardige kerstboodschap, ondermeer door het bedelen van deze mooie flyer.

Onze speciale eindejaarsflyer en -posters kan je downloaden en verspreiden! Je kan onze flyers ook aanvragen via info@biteback.org

Leuke en smakelijke ideeën voor feestelijke recepten vind je op deze site bij onze Go Veg sectie en op www.vegetarisme.be, www.veganisme.org en www.viva.org.uk/christmas