Vrijwilligersvacature Supermarktranking 2021

WERK JIJ MEE AAN EEN (INTER)NATIONAAL PROJECT DAT VEGANISME PROMOOT?
TREK JE ER GRAAG OP UIT?

VRIJWILLIGERSVACATURE

Met veel trots en enthousiasme doen we een warme oproep voor een groots project. Dit najaar lanceert Bite Back in samenwerking met BE Vegan en EVA vzw opnieuw de supermarkt-ranking, een grote inventarisatie van het aanbod aan vegan producten in Vlaamse en Brusselse warenhuizen.

Dit superfijne project heeft een tweeledig doel: de supermarkten die het best scoren in de verf zetten enerzijds, en supermarkten die net minder goed scoren aanzetten om een tandje bij te steken, anderzijds. Deze ranking maakt zo deel uit van een internationaal project dat het aanbieden van plantaardige producten wil aanmoedigen. Een groter aanbod in winkels betekent een groter bewustzijn en een kleinere stap voor de consument om plantaardig te eten. Hier kan je de uitslag van twee jaar geleden bekijken.

Voor het samenstellen van een dergelijke ranking, hebben we een hele resem aan vrijwilligers nodig die supermarkten afschuimen en nauwgezet het aanbod aan plantaardig lekkers oplijsten. De warenhuizen die we dit jaar onder de loep nemen bevinden zich in Antwerpen (reeds volzet!), Gent, Kortrijk, Brussel en Hasselt. De concrete verwachtingen lees je hieronder!


WIE BEN JIJ?

 • je kan in november 2021 een viertal uren vrijmaken om een supermarkt te bezoeken en de gegevens bij te houden,
 • je bent bereid je taken af te toetsen bij de verantwoordelijke van jouw regio,
 • je werkt transparant en communicatief,
 • je hebt een goede (basis)kennis van vegan ingrediënten en producten,
 • en je staat achter de missie van EVA vzw en Bite Back 


WAT MOET JE DOEN?

 • je bezoekt met een team van (vegan en dier-minded) vrijwilligers een supermarkt in de stad van jouw keuze (Antwerpen, Gent, Kortrijk, Brussel of Hasselt) Voor regio Antwerpen vonden we reeds voldoende vrijwilligers (waarvoor dank) !
 • je brengt aan de hand van een makkelijk bruikbare tool het vegan aanbod van dat warenhuis in kaart


WAT BIEDEN WIJ?

 • je helpt mee aan een belangrijk project dat als doel heeft om meer plantaardig en minder dierlijk voedsel in de winkels te krijgen, en je werkt zo indirect ook mee aan minder dierenleed
 • je wordt ondersteund door een regiocoördinator en door onze organisatie(s)
 • wij voorzien praktische en menselijke ondersteuning zodat jij gemakkelijk de juiste gegevens kunt verzamelen in de winkel
 • je transportkosten worden vergoed
 • je tekent een vrijwilligersovereenkomst op oproepbasis
 • je komt door deze geëngageerde vrijwilligersjob terecht bij gelijkgestemden, binnen een groeiende organisatie van jonge en gedreven medewerkers


HELP JIJ ONS?

In het verleden bleek al dat supermarkten door dit project gemotiveerd worden om meer vegan producten aan te bieden. Hoger in de lijst komen en zo stapsgewijs minder dierenleed in de rekken liggen hebben, met andere woorden. Jij kan actief meehelpen aan deze verschuiving! 

Je meld je aan door een korte motivatie en de door jou gekozen stad door te mailen naar vrijwilligers@biteback.org voor november. Wij nemen dan verder contact met je op! 

! Voor regio Antwerpen vonden we reeds voldoende vrijwilligers (waarvoor dank) !