Vrijheid voor De Brugse 6

24-11-2013

Brugge, 24 november 2013 – Op 24 november demonstreerde Bite Back met een 50-tal activisten met grote spandoeken aan de ingang van het dolfinarium Boudewijn Seapark in Brugge. We vroegen aan de bezoekers van het dolfinarium om hun ogen niet te sluiten voor het ellendige bestaan dat de dieren er leiden. Deze intelligente zeezoogdieren horen niet gebruikt te worden voor het vermaak van de mens en levenslang opgesloten te zitten in dit ‘circus’ met wilde dieren.

Bite Back is van mening dat de intelligente en hypersociale dolfijnen uit het Boudewijn Seapark beter verdienen dan de krappe baden waarin ze nu worden gedwongen op te treden voor het publiek, onder de schelle klanken van muziek en het lawaai vanaf de tribunes.

Beachie, Puck, Roxanne, Yotta, Ocean en Indy, de zogenaamde ‘Brugse 6’, zitten samen al meer dan 100 jaar onschuldig gevangen in een dolfinarium. Roxanne en Puck, die al 25 jaren lang uitzichtloos opgesloten zitten in het Boudewijn Seapark, zijn in vrijheid geboren, zoals ook Beachie, die als mannelijke verwekker gehouden wordt. Yotta, Ocean en Indy kenden het onfortuinlijke lot geboren te worden in een betonnen kerker gevuld met gechloreerd water. Een realiteit die schuilgaat achter de tragische ‘glimlach’ van de dolfijnen. De africhting en levensomstandigheden van de dolfijnen maken hen kapot: een dolfijn in gevangenschap leidt aan huidziekten en stress, wordt gek en dit leidt tot zelfverminking en onnatuurlijke gedragingen.

Roep mee op voor de vrijheid van de Brugse 6 en de sluiting van het Boudewijn Seapark in Brugge ! Teken onze petitie op www.voorvermaakzonderdieren.org.

Bite Back protest tegen Boudewijn Seapark

Bite Back protest tegen Boudewijn Seapark

Bite Back protest tegen Boudewijn Seapark