Voor de “waardeloze” haantjes… Bite Back’s paasactie

24-04-2019

Antwerpen, Hasselt, Gent – 20 April. Vandaag hield Bite Back een nationale Paasactie waarbij er aandacht wordt gevraagd voor de 26 miljoen haantjes die, in België, per jaar vergast of verhakseld worden op de dag dat ze het levenslicht zien. Op Europees niveau loopt het aantal zelfs op tot 320 miljoen kuikentjes.

In Antwerpen, Hasselt en Gent komen er in totaal zo’n 60-tal vrijwillige activisten op straat om ei- en melkvrij gebak te verkopen. Daarnaast informeren ze voorbijgangers hoe ze kunnen overstappen op een plantaardig dieet terwijl hen vegan proevertjes worden aangeboden.

In de blakende zon vormen enkelen van hen een driehoeksformatie waarbij ze een actiebord vasthouden met het opschrift “Levensverwachting 1 dag”. Dit in combinatie met een afbeelding van schattige kuikentjes trekt de aandacht van menig voorbijganger. Zij worden op hun beurt uitgebreid geïnformeerd over het lot van de hanenkuikentjes.

Naast de serene actie en het leedvrije gebak werd er ook gevraagd of men het leven van een kip vanop de eerste rij willen volgen via de virtuele realiteit van iAnimal. Deze heeft wederom tientallen mensen beroerd met de keiharde realiteit. Enkelen van hen horen dan ook graag meer over een levenswijze waar geen dieren voor moeten worden uitgebuit…

Bite Back bedankt KobeCakes, Wonderland Cakes, de Hobbit, Het Natuurhuis, Taerte Hasselt en alle activisten die hun tijd en gebak doneerden! Zonder jullie zijn deze acties niet mogelijk, bedankt!