Voor de sluiting van het dolfinarium Brugge, oktober

29-10-2019

Zondag 27 oktober stonden we voor de tiende keer dit jaar aan de poorten van het Boudewijn Seapark dolfinarium in Brugge. We zullen hier blijven staan tot dit watercircus sluit! 

Met een tiental activisten vatten we post voor de ingang van het Seapark. Voorbijgangers en bezoekers werden geïnformeerd over het lot van dolfijnen. We kregen enkele duimen omhoog maar uiteraard waren er ook wat minder positieve reacties. Het goede nieuws is dat er weinig bezoekers in het dolfinarium waren.

Waarom protesteren tegen het dolfinarium?

Dolfijnen in een dolfinarium hebben vaak stress, zijn verveeld en ziek. Dolfijnen zijn intelligente, sociale en gevoelige dieren. In de oceaan zwemmen ze vaak honderd kilometer per dag, jagen op vissen en duiken tot op grote diepte. In een dolfinarium moeten ze het stellen met een veel te klein bassin en krijgen ze dode vis gevoederd.

De chronische, slopende stress die hun gevangenschap met zich meebrengt, zorgt voor een zwak immuunsysteem. Veel dieren worden depressief, ontwikkelen huidziekten en doen aan zelfverminking. Het toedienen van antidepressiva is geen uitzondering in dolfinaria.

Wil je ook iets doen?

Kom dan de laatste zondag van de maand november naar onze actie aan het Seapark of teken onze petitie.