Voor de sluiting van het Boudewijn Seapark

17-08-2014

Brugge, 17 augustus 2014 – Ook vandaag stond Bite Back voor de poorten van het dolfinarium van het Boudewijn Seapark om de sluiting te eisen van deze dolfijnengevangenis.

Voor Bite Back is er slechts een manier waarop deze hel voor dolfijnen kan stoppen, en dat is door de sluiting van het dolfinarium. Alle maatregelen moeten getroffen worden om de opgesloten dolfijnen, indien mogelijk, op termijn te repatriëren naar de oceaan onder begeleiding van onafhankelijke experten. Elke optie moet bekeken, en indien wedervrijlating niet mogelijk blijkt, moeten de dolfijnen tenminste overgebracht worden naar ‘sanctuaries’, naar afgesloten baaien in de zee waar ze in semi-vrijheid hun oude dag kunnen slijten. En in tussen tijd moet er een stopzetting van het kweekprogramma komen, er is nu al ellende genoeg.

‘Als we te horen krijgen dat het ‘onrealistisch is om te eisen dat dolfinaria verdwijnen’, waarom zijn er dan op de dag van vandaag al zoveel Europese landen die de aanwezigheid van dolfinaria op hun grondgebied verbieden of waar er geen meer zijn? Wat kunnen Oostenrijk, Cyprus, Ierland, Tsjechië, Slovakije, Estland, Letland, Hongarije, Polen en Luxemburg meer dan wij zouden kunnen? Hoe komt het dat India het juridische statuut van ‘niet-menselijke persoon’ kan toewijzen aan dolfijnen, en zo de gevangenschap van dolfijnen en dolfinaria kan verbieden, en waarom moet België achterop hinken met wat welzijnsmaatregeltjes?’, aldus Benjamin Loison van Bite Back.

Voor meer informatie en een petitie voor de sluiting van het Boudewijn Seapark : www.voorvermaakzonderdieren.org

Actie Boudewijn Seapark augustus 2014

Actie Boudewijn Seapark augustus 2014

Actie Boudewijn Seapark augustus 2014