Vis Wijzer, Vis Niet campagne in Antwerpen

05-03-2011

Antwerpen – Gaan we verder met de (wereldwijd flink gesubsidieerde) visserij tot er geen leven meer in de oceanen is? In bepaalde delen van de oceanen is het namelijk al zover. Willen viseters horen dat aangespoelde dolfijnen- en walvisfamilies sterven door verhongering, omdat de mensheid ook hun voedsel volledig wegvist? Willen wij horen dat vissen ernstig pijn lijden bij de visvangst en wanneer ze worden gedood? Willen wij wel weten dat ¾ van alle vissoorten ernstig overbevist zijn? Willen wij weten dat elke 2 minuten een kleine walvis, dolfijn, bruinvis of haai als bijvangst in visnetten sterft? En dat kweekvis geen oplossing voor overbevissing is omdat voor 1 kg kweekvis er 2 tot 6 kg wilde vissen nodig is? Weten we eigenlijk wel dat we 60% van de kankerverwekkende stoffen in ons lichaam uit vis halen? En dat de visolie (omega) hype ingegeven is door de visindustrie? En dat we goede eiwitten en vetten uit walnoten, maïs, soja, lijnzaadolie en zonnebloemolie kunnen halen i.p.v. uit dode vissen?

Willen wij er iets aan gaan doen? Gaat de mensheid er iets aan doen? Veel mensen hebben meer informatie nodig en een duwtje in de rug naar de goede richting.

Bite Back doet er iets aan!

 

Wij zetten in op sensibiliseringsacties. Zonder subsidies, zonder betaalde krachten, maar op een professionele manier, met een gemotiveerde groep mensen die inzetten op positieve veranderingen in plaats van deze voortdurende leegroof van de natuur en het enorme lijden van alle zeedieren.

 

Bite Back’s Vis Wijzer, Vis Niet campagne  is een goede manier om een ernstig onderwerp als de ernstige wereldwijde overbevissing, pijnbeleving bij vissen en plantaardige alternatieven voor vis, onder de publieke aandacht te krijgen.

 

Daarom kruipen Bite Back vrijwilligers keer op keer, zo ook op zaterdag 5 maart j.l., urenlang in een visnet, houden fotoborden en een groot fotospandoek op en geven onze voorlichters honderden speciale Vis Wijzer, Vis Niet folders aan geïnteresseerde voorbijgangers.

 

Meer weten? Informeer jezelf en je omgeving via www.viswijzervisniet.be