Vis Wijzer, Vis Niet, Antwerpen

10-06-2019

Afgelopen zaterdag, 8 juni, stond Bite Back op de Meir in Antwerpen met de ‘Vis Wijzer, Vis Niet’ campagne.

We deelden ongeveer 600 gratis hapjes uit zoals no-fish sticks, ‘zalm’filets, no-tunasalades op toast en ‘vis’nuggets. Samen met de heerlijke hapjes kregen voorbijgangers een flyer mee met de producten die ze net proefden stonden, en in welke winkels ze deze kunnen vinden. Zo kunnen ze volgende keer in de supermarkt makkelijk voor een diervriendelijk alternatief kiezen.

Onze ‘Vis Wijzer, Vis Niet’ brochures benadrukten nog eens alle redenen waarom het belangrijk is om geen vis te eten. Vissen kunnen nog steeds op weinig sympathie rekenen omdat ze er minder schattig uitzien dan de meeste landdieren. Nochtans weten we dat vissen pijn voelen, intelligent zijn en sociale banden aangaan.

Door onze laagdrempelige vriendelijke aanpak, eerst de lekkere hapjes en dan pas vertellen over het dierenleed dat je kan voorkomen door plantaardige visproducten te proberen, zorgden we ervoor dat mensen bereid waren om te luisteren naar ons verhaal over vissenleed. We kregen heel wat positieve reacties! Iedereen was aangenaam verrast over de lekkere visvervangers die nu op de markt zijn en velen beloofden ze eens te kopen.

Meer informatie over onze “Vis Wijzer, Vis Niet” campagne vind je hier.

Eenmalige donatie


Doe een (eenmalige) donatie en steun daarmee het werk van Bite Back. Wil je ons blijvend steunen, kan dat ook door vaste donateur of lid te worden.