Vinnie de Vis bezoekt de Belgische kust

23-07-2012

Vinnie de Vis’, de mascotte van Bite Back’s Vis Wijzer, Vis Niet campagne, bracht zaterdag 21 juli onze koningin der badsteden, Oostende een bezoekje. Vinnie de Vis werd gesignaleerd op het veerbootje, aan de viskaai, bij de vissersboten; met zijn vinnen tikte hij op het raam van talloze visrestaurantjes. Hij werd gezien aan de terrasjes op de dijk, op het schlagerfestival; toen hij snakte naar water zag men hem op het strand.


Hij werd opgemerkt in de winkelstraten, op het Mijnplein waar een orkest de Nationale Feestdag vierde. Op de Vistrap, waar de vissersvrouwen de prooien van hun lieve echtgenotes verkopen, werd Vinnie uitgescholden door een echt Oostends viswijf. Daar was hij niet echt welkom want hij werd er eveneens bekogeld met ijsblokken en natgesproeid met de tuinslang! Bedankt hoor; net wat een vis op het droge nodig heeft! Over het algemeen werden we vriendelijk onthaald! Van glimlachen tot schaterlachen… Van schaamrood wegkijken tot weggeroepen worden… Van onverschilligheid, dwaasheid en egocentrisme (2050?? Goh, dan ben ik al lang dood!) tot hulp vragen (Wat kan ik doen?)… Vinnie was in zijn nopjes. Slenterend door Oostende, dansend rond een BBQ, schouderklopjes, handjes schudden, informatiefolders uitdelen.

Die enkele agressievelingen neemt Vinnie er graag bij. Hij voelt zich daar als een vis in het water! Hij komt zeker terug naar onze Belgische kust om de badgasten een geweten te schoppen!

Meer informatie: www.viswijzervisniet.be