Verlanglijstje van de dieren …

10-01-2005

Wat staat er op jouw ‘goede voornemens’-lijstje voor het nieuwe jaar? Wellicht ben je van plan om ook enkele diervriendelijke stappen door te voeren in je eigen leven. Moeilijk is dat niet. Zeker niet als je eens bewust wilt stilstaan bij de grove uitbuiting en mishandeling van dieren. En het gemak waarmee al dat misbruik voortdurend wordt goedgepraat door de dierenuitbuitende industrie zelf. Een industrie die heel goed weet hoe ze de onwetendheid van veel mensen over deze uitbuiting staande moet houden.

De dieren in de vlees-, melk- en eierenindustrie, in de laboratoria, de dierentuinen, de circussen en de dolfinaria hebben ook zo hun verlanglijstjes. Maar vooral dit ene grote verlangen: de vrijheid.

Omdat ze net zo graag leven als jij en ik. Omdat het niet aan ons, mensen, is om andere diersoorten te onderdrukken en in slavernij te houden. Puur en alleen omdat zij toevallig de zwakkeren zijn en wij de sterkeren.

Free me

Surf eens naar wat inspiratie voor dierenrechtenactivisten (met muziek van Goldfinger, dus doe je volumeknop aan)

Omdat foto’s en muziek goed laten zien en horen wat dierenrechtenactivisten motiveert om te blijven strijden voor onmondige en weerloze dieren.

En stel jezelf na het zien en horen hiervan de vraag: ‘Wat doe ik eigenlijk zelf voor de rechten van dieren?’

Hieronder geven we je enkel tips voor een diervriendelijker leven.

Wil jij meedoen met de  acties van Bite Back? Stuur ons dan een mailtje met je persoonsgegevens en motivatie. Ons e-mail adres is: info@biteback.be

Bite Back is een vrijwilligersorganisatie die zich met hart en ziel inzet voor de rechten van dieren. Ook in 2005. En als het kan, samen met jou! Voor maar 10 euro ben je al lid van Bite Back.

 

Voor de dieren,


Marianne Huiberts,
Voorzitter Bite Back vzw