VeggieWorld Brussel 2018

21-11-2018

Afgelopen weekend ging VeggieWorld Brussel voor de tweede keer door in Tour & Taxis. Er waren opnieuw heel wat bezoekers, shops en uiteraard vegan eten. Naast de standen waren er ook lezingen door onder andere Silke Desaever over vegan kinderen en eentje over The Save Movement. De immens populaire, Amerikaanse, mannen van BOSH! kwamen een vegan workshop geven, net zoals vegan chef Pieter-Jan Lint.

Met Bite Back richtten we ons voornamelijk op iAnimal, maar liefst 175 personen keken naar onze virtual reality ervaring. Er volgden heel wat goede gesprekken. Iemand bekeek de video van de kippen en besloot dat dit haar laatste stap in bewustwording was. Ze bedankte ons dat we deze beelden laten zien, dat we tegen het gebruik van dieren opkomen.
Veel vegans vonden het fijn dat ze mogelijkheid hadden de beelden aan vrienden of familie te tonen die ze meegebracht hadden naar VeggieWorld. De aanwezigheid van organisaties op een event zoals VeggieWorld blijft belangrijk om uit te reiken naar mensen die nieuwsgierig zijn naar veganisme. De beurs werd zeker niet alleen bezocht door vegetariërs en veganisten, maar ook door heel wat omnivoren.

De DVD van The End of Meat bleek erg populair. We kregen een aantal bezoekers over de vloer die deze documentaire gezien hadden tijdens é én van onze vertoningen en er nog steeds enthousiast over waren. Je kunt de docu volgende week, 27 november, nog steeds komen bekijken in Antwerpen.

Het volgende evenement waar je ons op kunt vinden is Vegenement Rotterdam. Misschien zien we elkaar daar?!