Vegan Winter in Antwerpen

20-12-2018

Op 15 en 16 december organiseerde EVA Antwerpen de Vegan Winter in Antwerp. Er deden verschillende zaken en standhouders mee aan dit uniek concept. EVA zorgde ook voor begeleide wandelingen langs de deelnemende initiatieven.

Met Bite Back stonden we op zaterdag in Plant B, een veggie restaurant in Antwerpen. Plant B is een kleine maar gezellige zaak waar ze lekkere vegan opties aanbieden. Voor de feestdagen verkochten we speciale kaartjes die in de smaak vielen. Daarnaast hadden we ook leuke bordjes en kon je een fotoshoot ten voordele van Bite Back kopen.

Onze virtual reality ervaring iAnimal was er ook bij. Twee vriendinnen kwamen samen naar de wintermarkt en besloten naar iAnimal te kijken. Ze hadden de beelden een tijd geleden reeds gezien, maar waren opnieuw geshockeerd door de realiteit van het leven van een dier in de dierindustrie. E én van de twee meisjes zei dat ze een enorme dierenvriend was maar besefte dat ze aan tafel de connectie tussen vriend of voedsel niet maakte. Ze was zich bewust van de invloed van onze samenleving, dat dieren vaak gelukkig worden geprojecteerd maar dat de realiteit heel anders is. Haar vegan vriendin inspireerde haar zeker, samen hadden ze de hele dag van vegan lekkernijen gesmuld. Onze aanwezige vrijwilligster, Eline, gaf haar na het gesprek onze Maak Een Verschil brochure mee en de tip om eens een kijkje te nemen bij de veggie afdeling in de supermarkt.