Vegan winter bake sale Leuven

02-01-2019

Zaterdag 29 december sloten we het jaar mooi af met een vegan winter bake sale in Leuven. Onze vrijwilligers maakten heerlijk gebak, gaande van chocolade-frambozentaart tot ‘Hogwarts’ wortelcake. Ook van o.a. appelkruimeltaart, frangipane, tiramisu, chocoladetaart en cheesecake kon gesmuld worden. Niet alleen waren veel voorbijgangers erg enthousiast over dit vegan lekkers, we informeerden hen ook over de voordelen van veganisme. We deelden zo’n 450 Maak Een Verschil brochures uit, waarin je meer te weten komt over wat veganisme juist is en waarom het beter is voor de dieren, je gezondheid en het klimaat.

We hadden een aantal interessante gesprekken. Iemand die reeds vegetariër was, had vooral interesse in alternatieven voor zuivel. Na een grondige uitleg en welke zuivelalternatieven er gewoon in de supermarkt te verkrijgen zijn, was dat weer een stapje dichter naar veganisme. Een andere vrouw gaf zich op als vrijwilliger omdat ze onze acties zo interessant vond. Voor een andere vrijwilliger was het haar eerste actie, en zeker niet haar laatste. We maakten ook kennis met nog een nieuwe vrijwilliger die minstens even enthousiast was.

Ook diëtiste Evelyne Mertens, onder andere bekend uit onze Maak Een Verschil brochure, kwam langs en zag dat het goed was!