Vegan Street Festival Brussel

29-05-2019

Zaterdag 25 mei stond Bite Back op het Vegan Street Festival in Brussel. In de voormiddag leek het festival in het water te vallen, we stonden met onze volledige groep activisten onder de tent naar de regen te kijken… Gelukkig klaarde in de namiddag de hemel op. Samen met de zon kwam er ook heel wat volk!

Naast veganisten waren er veel geïnteresseerde omnivoren en flexitariërs, het ideale publiek voor een goede vegan outreach. We hadden op deze dag maar liefst 100 iAnimal views. De beelden van iAnimal werden in 360° gefilmd. Dankzij een virtual reality bril kan de kijker zich letterlijk in de stallen van de intensieve veehouderij begeven. Een methode met heel wat impact. Zeker omdat we ervoor zorgen dat ervaren outreachers met de mensen in gesprek gaan nadat ze het 5 minuten durende beeldmateriaal gezien hebben. Een goed gesprek achteraf kan mensen immers op weg zetten om effectief hun gedrag te veranderen naar een vegan levensstijl. Op Vegan Street Festival gaven dan ook veel mensen aan na het bekijken van de beelden dat ze (vaker) plantaardig wilden gaan eten.

Aan de stand konden mensen met vragen bij onze vrijwilligers terecht voor geschikt advies over veganisme en dierenrechten. En terwijl iedereen hard aan het werk was, vonden we ook nog tijd om met onze ‘Maak een Verschil’ gidsen te flyeren. Het was voor Bite Back dus weer een heel productieve dag!

Lijkt iAnimal jou ook een efficiënte en effectieve vegan outreach tool? Misschien kun je dan overwegen om onze crowdfunding te steunen om extra iAnimal sets aan te schaffen. Zo kunnen we op meerdere plaatsen tegelijk gebruik maken van deze virtual reality ervaring.