Vegan Pop-Up: Valentijn voor het goede doel

15-02-2019

Antwerpen – Op 14 februari, de dag der geliefden, lieten de vrijwilligers van Leaf zien dat ze een groot hart hebben voor het goede doel met de Vega Pop-Up: Heartwarming Winter Stew Night. Bite Back was aanwezig met een stand om mensen te informeren over veganisme, nadat ze zelf hadden geproefd hoe lekker de vegan keuken kan zijn. We verkochten kookboeken, deelden onze ‘Maak Een Verschil‘ gidsen uit en hadden boeiende gesprekken met mensen over veganisme. Het menu bestond, zoals de naam doet vermoeden, uit vegan stoofvlees op basis van seitan met een Indisch stoofpotje en een keuze uit 3 soorten groentenpuree. Daarnaast werd het dessert verzorgd door niemand minder dan KobeCakes. KobeCakes staat bekend om zijn overheerlijke vegan taarten en doneert geregeld lekkers voor onze bake sales.

Leaf is een groep enthousiaste jongeren die duurzaamheid en veganisme op de kaart wilt zetten op een positieve en smakelijke manier. Dit doen ze oa. door het organiseren van pop-up dinners en docuvertoningen.

De opbrengst van deze pop-up ging integeraal naar 3 goede doelen: Melkgeiten Opvang en Adoptie Ophelia, Bite Back en Si Ma Bö Associazione (Kaapverdië). Deze 3 goede doelen werden geselecteerd uit een goededoelen-suggestie van enige tijd geleden.

Bijna 100 mensen zakten af naar Kavka waarmee Leaf €850 ophaalde voor de 3 goede doelen. Een welgemeende dankjewel aan de vrijwilligers van Leaf. Wij, en ongetwijfeld de andere goede doelen, zijn jullie heel erg dankbaar voor zo’n mooie donatie!