Vegan Outreach Utrecht

20-02-2019

Op zaterdag 16 februari hield Bite Back een vegan outreach actie in Utrecht. Onze nieuwe actieborden voor Nederland konden zo voor de eerste keer gebruikt worden! Ze maakten meteen heel wat indruk op de voorbijgangers. Veel passanten bleven staan om te kijken en/of namen foto’s. Onze outreachers konden zo heel wat gesprekken aangaan. Dat leverde heel wat positieve conversaties op met hopelijk als resultaat een verandering in hun levensstijl.

We deelden een 50-tal Maak Een Verschil brochures uit ter afsluiting van een gesprek. Perfect om mensen nog wat extra leesvoer mee naar huis te geven en hen blijvend aan het denken te zetten.
Aangezien we in Nederland bijna door onze voorraad brochures heen zitten, kun je momenteel deelnemen aan onze crowdfunding voor een vernieuwde versie van de Nederlandse Maak Een Verschil! Sponsor jij mee deze belangrijke informatiegids over veganisme?

Wat voor impact kan zo’n gesprek en brochure nu hebben? We geven je een leuke anekdote over deze actie mee: é én van onze activisten kwam in de late namiddag aan en werd aangesproken door iemand die donateurs aan het werven was voor een andere organisatie. De jongen vroeg zich af wat “die mensen met de witte jasjes” aan het doen waren. Gelukkig kon activiste Liselot hier op antwoorden! Ze had een leuk gesprek met hem en gaf achteraf nog een Maak Een Verschil folder mee.
Vandaag, enkele dagen na de actie, kwam ze toevallig de jongeman opnieuw tegen in een andere stad. Hij vertelde dat hij ondertussen meer dingen opgezocht had op internet en dat het hem behoorlijk aan het denken gezet had. Hij ging nu zeker minder vlees eten. Wat een goed begin!