Vegan Outreach in Leuven

09-07-2011

Op zaterdag 9 juli 2011 organiseerde Bite Back Leuven een infostand over veganisme in de Diestsestraat, pal in het centrum van Leuven. Er was veel volk aanwezig dankzij de tweede zaterdag van de solden en ook de weergoden zaten mee. Onze activisten hadden een opvallende infostand opgebouwd met aantrekkelijke hapjes, gesponsord door het Leuvense veganistische restaurant Loving Hut en de Londense veganistische bakkerij Accidentally Vegan.

Honderden mensen passeerden onze stand, waarvan velen bleven staan om te kijken naar de gruwelijke fotobeelden van de veehouderij en visserij, waarbij ze uitleg kregen over veganisme d.m.v. een flyer en persoonlijke gesprekken met de activisten. Ook werden ze uitgenodigd om te proeven van onze gratis plantaardige proevertjes, die door velen werden gesmaakt.

Ook speelden een laptop en iPad beelden af uit de veehouderij, waaronder de recente beelden van onze collega’s van Ongehoord, wat bij velen de ogen opende. Opvallend was dat heel veel vegetariërs en flexitariërs naar de stand kwamen om ons proficiat te wensen, waarbij we hen ook verder informeerden over de zuivelindustrie en hun rol binnen het dieruitbuitende systeem. De flyers over de zuivelindustrie verkochten als zoete broodjes en veel vegetariërs gaven na uitleg van onze activisten aan ook hun zuivelconsumptie te willen terugschroeven en naar de toekomst toe volledig stop te zetten.

Veel mensen waren ook geïnteresseerd in het vissenleed en de nadelige gevolgen van visconsumptie op de menselijke gezondheid. Ook zij werden met raad en daad bijgestaan door het team van activisten.

Het was een aangename dag vol interessante, positieve gesprekken met mensen die zich daadwerkelijk willen inzetten tegen dierenleed, door helemaal niet meer of toch minder te participeren in een systeem dat dieren opsluit, uitbuit en afmaakt voor menselijke luxeproducten.