Vegan outreach in Antwerpen

24-09-2018

Afgelopen zaterdag hield Bite Back een vegan outreach in Antwerpen op de Meir met een infostand, iAnimal en een formatie.

Activisten stonden in een driehoeksformatie met beelden van dieren uit undercoveronderzoek. Zo willen we aandacht vragen voor de vele dieren die nodeloos lijden en sterven voor onze consumptie. Onze ervaren outreachers spraken voorbijgangers aan om hen te informeren over veganisme. We hadden vele fijne gesprekken en meerdere mensen beloofden vegan producten te gaan uittesten.

iAnimal

Ook konden voorbijgangers kennismaken met de dieren die schuilen achter de netjes verpakte dierlijke producten in de supermarkt via iAnimal. Door de vitual reality in 360° is de ervaring veel intenser dan een gewoon filmpje te bekijken.
Ik voelde me net alsof ik even op een andere plek was“, zei een kijkster.
Je volgt tijdens iAnimal het leven van een dier van dag 1 tot de allerlaatse dag. Kennismaken met de dieren voor ze op je bord belanden laat niemand onberoerd. Een jonge man beloofde ter plekke vegetariër te worden na het bekijken van de beelden. We hadden deze dag ook onze 3000ste iAnimal vertoning! De vrouw in kwestie was reeds veganist, maar wel erg blij met de eer.

Alsof dit nog niet genoeg was, deelden we ook proevertjes uit van plantaardig broodbeleg. De reacties waren positief en de lekkere hapjes openden alvast de geesten voor verdere positieve gesprekken over veganisme. Ben je zelf ook benieuwd naar vegan lekkers? Neem dan deel aan Try Vegan, waar je gratis tips, info en recepten krijgt.