Vegan Outreach Hasselt

25-02-2020

Op zaterdag 22 februari trokken we met enkele vrijwilligers Hasselt in om voorbijgangers te sensibiliseren over veganisme tijdens een vegan outreach actie.

Het was koud en donker weer, waardoor heel wat mensen gehaast waren om van de straten te zijn. Toch hadden we op korte tijd een vijftiental goede gesprekken. Zo was er bijvoorbeeld een ex-vegan die omwille van gezondheidsredenen (op doktersadvies) weer dierlijke producten was beginnen eten. Ze voelde zich hier slecht bij, waarop we haar hebben doorverwezen naar een vegan diëtiste. Ze was blij ons gesproken te hebben en dankbaar voor de tip die we gaven!

Er was een vegetariër die het gesprek met ons aanging en na 20 jaar vegetarisme geen flauw idee had van de keerzijde van de melkindustrie. Ze was verbaasd dit te horen en kon aan de slag met de tips die we in onze Maak Een Verschil brochure geven.

We merkten dat bij heel wat omnivoren en vleesliefhebbers stilaan het bewustzijn groeit dat ze dieren aan het eten zijn en dat dieren voelen. Tot slot was er een twaalfjarig meisje dat de enige vegetariër was in haar familie, altijd leuk om een actie af te sluiten met een gesprekje met zo’n jong en bewust iemand!

Wil jij ook graag als vrijwilliger aan de slag bij Bite Back? Je kunt deelnemen aan onze vegan outreach acties, maar er zijn ook heel wat andere taken waarbij we hulp kunnen gebruiken.

Blijf op de hoogte


Naam
E-mailadres
Secure and Spam free...