Vegan Kerstmarkt Antwerpen

10-12-2018

Zondag 9 december waren we met Bite Back aanwezig op de vegan kerstmarkt in Antwerpen van Vegan Vibes. Het was een groot succes!

De kerstmarkt kon rekenen op heel wat bezoekers, ook onze stand kreeg veel aandacht. Onze plantaardige hotdogs vielen erg in de smaak en waren in een mum van tijd uitverkocht. De kerstcadeaus die Bite Back vrijwilligers met veel passie maakte (dankjewel Nathalie!) en onze vegan kookboeken verkochten als zoete broodjes. Over zoets gesproken, laten we vooral de geweldige kerstkoekjes van Kobecakes niet vergeten, die nog maar eens bewijzen dat vegan gebak het allerlekkerste gebak is!

Nadat iedereen door al dat lekkers overtuigd was dat vegan eten overheerlijk is, kon onze virtual reality ervaring iAnimal nog een stapje verder gaan. We bereikten 75 personen met iAnimal. Enkele vegetariërs besloten de stap te zetten naar veganisme. Een vrouw die nog vlees at was erg aangedaan door de beelden. Ze zei met tranen in de ogen “Nadat je me vertelde over alle alternatieven die er zijn in de supermarkt vraag ik mij na deze beelden af, waarom doen wij dit nog met dieren? Je hebt me geïnspireerd om mijn eetgewoonten te veranderen.”

Op naar de volgende vegan wintermarkt!