Vegan hapjes in Gent

19-07-2019

Op zaterdag 13 juli stonden we met Bite Back in het centrum van Gent. We deelden die dag heerlijke plantaardige hapjes uit.

Voorbijgangers konden proeven van vegan varianten van fishsticks, hamburgers, kipstukjes, allerlei broodbeleg en kaas. Er was ook h é él wat vegan gebak dankzij de gulle donaties van Bakkerij Frimout, Mie Vie, Catberry en Magpies. Voorbijgangers waren enorm verrast over hoe lekker plantaardig eten kan zijn. Velen gaven aan dat ze bij een volgende supermarkt bezoek zeker eens de veggieafdeling gingen passeren om de producten nogmaals te proberen.

We hadden maar liefst 400 gesprekken met voorbijgangers! Iedereen kreeg een flyertje mee waarop stond welke hapjes we uitdeelden en waar ze die in de supermarkt konden terugvinden, alsook onze ‘Maak een Verschil’ gidsen. We hadden met de iAnimal een 25-tal views. Samen met de vele goede gesprekken erna zorgde dit weer voor heel wat mensen die besloten om hun eetgedrag aan te passen. E én iemand besloot na de beelden ter plekke van vleeseter over te stappen naar veganisme.

Eenmalige donatie


Doe een (eenmalige) donatie en steun daarmee het werk van Bite Back. Wil je ons blijvend steunen, kan dat ook door vaste donateur of lid te worden.