Vegan A’Fairs Brugge

28-10-2019

Afgelopen weekend vond de tweede editie van Vegan A’fairs plaats, dit keer in Brugge. In de mooie en ruime locatie van Vives Hogeschool stonden er zo’n 80 standen. New Ethics wou zo laten zien hoe een wereld zonder leed eruit kan zien.

We kregen heel wat geïnteresseerden aan onze infostand. Veel mensen bekeken onze virtual reality ervaring iAnimal en waren er erg van onder de indruk. Er vonden heel wat interessante gesprekken over veganisme en dierenrechten plaats.

Naast organisaties zoals Bite Back, was er ook heel wat vegan lekkers te vinden. Bij de foodtrucks en -stalls kon je terecht voor heerlijk eten, van pad thai en pizza tot cupcakes en cookies. Maar deze beurs ging verder dan eten en informatie. Ook liefhebbers van cosmetica, kleding, verzorgingsproducten, boeken en zelfs zero waste producten vonden hier hun gading.

Bite Back activisten Wendy en Melissa hielden een talk over de vergeten dieren. Hierdoor werden nog wat extra aanwezigen geïnformeerd over de dierenindustrie en veganisme.

Het was weer een topeditie van dit fijne festival! We vinden het ontzettend knap dat dankzij ieders vrijwillige inzet er een mooi aanbod aan vegan stands was, op een leuke locatie met heel wat gezelligheid. Er waren heel wat interessante lezingen en workshops en er werd voldoende rekening gehouden met de inclusiviteit en toegankelijkheid van het event. Bedankt New Ethics!