Vandaag dubbele pagina advertentie in NRC en NRC.next

11-12-2017

Vandaag vind je in de Nederlandse krant de NRC en de NRC.next een advertentie van Bite Back. Deze dubbele pagina advertentie in NRC is mogelijk gemaakt door het winnen van de NRC Charity Awards eerder dit jaar.

De NRC Charity Awards zijn in 2011 in het leven geroepen op initiatief van het NRC Handelsblad en bedoeld om zowel grote als kleinere goede doelen te ondersteunen bij het bereiken van bestaande en nieuwe donateurs, vrijwilligers en ambassadeurs. Elk goed doel maakt kans op een communicatiecampagne ontwikkeld door aanstormend talent van Willem de Kooning Academie.

Student Thijs Mosterman maakte voor Stichting Bite Back de Hanenpap campagne om aandacht te vragen voor de zogenoemde ‘waardeloze haantjes’, de eendagskuikens die in de eierindustrie vergast of versnipperd worden.

Met dit ontwerp wist Bite Back de vakjuryprijs te winnen en kregen we dus een spread (2/1 full colour) in zowel NRC Handelsblad als nrc.next met een waarde van €65.300 euro bruto mediawaarde.

En vandaag is het zo ver! Onze advertentie reuzegroot in de nationale krant!

Voor de spread kozen we opnieuw voor het thema ‘Waarom is de een je vriend en de ander je voedsel’. We leggen er uit wat speciesisme is en dat we niet enkel het onderscheid maken tussen mens en dier maar zelfs binnen de diersoort. Sommige dieren nemen we in huis en verwennen we, anderen fokken we massaal enkel en alleen om te sterven voor ons voedsel.

We hopen met deze advertentie de mensen te laten nadenken over waarom precies ze dat onderscheid maken en te laten inzien dat de dieren die op hun bord belanden misschien toch niet zo heel verschillend zijn van de honden en katten waarmee ze graag knuffelen.

Klik hier voor meer informatie over onze Nadenken voor je eet bespaart dierenleed campagne.