Uitnodiging: Vegamping, vegan festival in het kasteel van Loppem

27-04-2022

Het laatste weekend van juli kun je terecht in ‘t Kasteel van Loppem voor 3-daags vegan festival Vegamping! Naast fantastische muzikale acts kun je deelnemen aan workshops, lezingen, screenings, yoga, sportactiviteiten, genieten van het lekkerste vegan eten bij de foodtrucks, een vegan markt en helemaal uit de bol gaan op de legendarische after parties.

New Ethics organiseert Vegamping om hun werking en campagnes te kunnen ondersteunen. Een deel van de opbrengst gaat naar dierenopvang Forrest & Friends. Bite Back neemt de talks en workshops voor haar rekening. We hebben nog heel wat namen bekend te maken, maar kunnen je alvast wat meer vertellen over de eerste sprekers.

De sprekers

Jake Conroy

Jake Conroy is reeds jaren activist. Hij hielp heel wat lokale en (inter)nationale drukcampagnes opzetten. Jake legde mee de basis voor SHAC USA, é én van de meest succesvolle grassroots dierenrechtencampagnes in de geschiedenis. Hij en zijn co-organizers werden gearresteerd door de Amerikaanse overheid voor hun werk aan de SHAC campagne. De ‘SHAC 7’ werden schuldig bevonden na een lang proces en Conroy werd veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf. In 2019 verscheen de documentaire “The Animal People” die de SHAC campagne, het proces en de SHAC 7 volgt. Bite Back screende deze documentaire begin 2020 in Gent.

Momenteel werkt Jake voor Rainforest Action Network. Daarnaast host hij de podcast Radicals & Revolutionaries. Hij is het best bekend in de vegan community als the Cranky Vegan, waarmee hij via sociale media tactieken en strategieën van de dierenrechtenbeweging bespreekt, maar ook met een kritisch oog naar de beweging durft kijken. Jake is een oude bekende voor Bite Back. We nodigden hem in het verleden al enkele keren uit voor een talk of een workshop. Hij is een ontzettende bron van inspiratie voor heel wat activisten!

Christopher Sebastian

Sebastian is een journalist en digitale media onderzoeker, hij geeft les op o.a. Columbia University (VS). Hij focust zich op hoe relaties tussen mensen en andere dieren zich verhouden tegenover onze attitude ten opzichte van raciale, seksuele en politieke identiteit. Christopher Sebastian is een begenadigd spreker, hij inspireert en entertaint tegelijkertijd! Hij zet je aan het denken over je eigen activisme en over solidariteit met andere bewegingen. In 2019 sprak Christopher op de conferentie ‘Veganisme: een inclusieve beweging’ waaraan Bite Back Nederland meewerkte.

Anthe Lain é

Onze eigenste Anthe is sinds vorig jaar campagnecoördinator Dolfijnen Vrij. Met deze campagne wil Bite Back een verbod op het houden van dolfijnen bekomen, en zo een einde maken aan het laatste dolfinarium in België.

Bite Back verzet zich al jaren tegen het bestaan van het laatste Belgische dolfinarium: met een concreet doel voor ogen trekken we de straat op, sensibiliseren we mensen en werken we een heuse campagne uit. Heel wat activisten zetten hun eerste stappen binnen het dierenrechtenactivisme tijdens deze acties. Tijdens Anthe’s talk kom je meer te weten over het leven van dolfijnen in gevangenschap en in hun natuurlijke omgeving, over de concrete stappen die Bite Back al gezet heeft en nog plant te zetten in de toekomst, en over hoe je je als activist kan inzetten in het kader van een campagne als Dolfijnen Vrij.

Stay tuned!

Er worden nog heel wat interessante sprekers aangekondigd in de loop van de volgende weken.

 

We kijken er alleszins heel erg naar uit en hopen jou ook te zien op Vegamping, vegan festival in Loppem! 

Tickets via deze link

Volg Vegamping via Facebook en Instagram

Vegamping vegan festival in het kasteel van Loppem

Blijf op de hoogte


Naam
E-mailadres
Secure and Spam free...