Toeval of niet?

24-09-2004

De internationale modeketen ZARA verklaarde zich afgelopen week internationaal fur free vanaf januari 2005. In België al vanaf woensdag 22 september 2004. Een aantal dagen voor de internationale dag van actie tegen het bontbeleid van ZARA. In 40 Europese en Noord- Amerikaanse steden zouden grass-rootsdierenrechtengroepen (wederom) actie voeren voor de ZARA winkels. In België: Bite Back.

Al jarenlang protesteerden Engelse grass-rootsdierenrechtengroepen tegen het bontbeleid van ZARA/Inditex groep. CAFT (The Coalition to Abolish the Fur Trade) voorop. En daarbij laten ze zich niet misleiden door de leugens van de bontindustrie dat konijnenbont een afvalproduct zou zijn van de vleesindustrie. Met dat argument wil de bontindustrie bont weer geaccepteerd krijgen in onze maatschappij en de commerciële weg vrijmaken voor andere bloederige bontsoorten. Maar daarbij rekenen ze niet op de kracht en het doorzettingsvermogen van grass-rootsdierenrechtenactivisten.  Wij weten voor wie we de acties doen (voor de dieren), hoe ontzettend wreed de bonthandel is en vooral hoe we bedrijven (die onverschillig blijven ten aanzien van het opzettelijk aanbrengen van leed en pijn bij dieren) het beste treffen, namelijk door lastig te zijn. Lastig zijn voor de dierenuitbuitende industrie is onze opdracht. De reden hiervoor is duidelijk: miljoenen pelsdieren zijn jaarlijks de weerloze slachtoffers van de bontindustrie. Dieren worden gevangen of verdronken in wrede klemmen in het wild, anaal of vaginaal geëlektrocuteerd, de nek omgewrongen of vergast op speciale bontfarms. Het dodelijke arsenaal van de bontindustrie. Doden voor ijdelheid. Vergeleken met dat geweld zijn wij lieverdjes.

Bite Back bedankt iedereen – o.a. de internationale grass-rootscampaigners (met name van CAFT en alle andere anti-bontgroepen), dierenorganisaties en individuen – die belde, faxte, mailde, lobbyde en actie voerde tegen het bontbeleid van ZARA.   Samen hebben we immers dit prachtige resultaat bereikt!

Bont gespot bij een bedrijf? Mail het ons door via: info@biteback.be

Voor de dieren,


Marianne Huiberts,
Voorzitter Bite Back vzw