Dat we bij Bite Back fan zijn van The End of Meat is geen geheim. We vertoonden de baanbrekende documentaire reeds in Gent, Brussel, Leuven en Antwerpen. Telkens was het een groot succes! Op vrijdag 5 april hebben we een screening van deze boeiende documentaire gepland in Hasselt.
Maar er is meer leuk nieuws, vanaf vandaag is The End of Meat wereldwijd beschikbaar!
De DVD kun je nog steeds bij ons kopen. Indien je graag een digitale versie van de documentaire hebt, kun je deze in België en Nederland huren of kopen via Vimeo.
The End of Meat toont een toekomst waarin vleesconsumptie tot het verleden behoort. Hoewel het wetenschappelijke bewijs van de negatieve impact van vleesconsumptie op de planeet en onze gezondheid zich opstapelt, blijft onze liefde voor hamburgers, steaks, worstjes en lapjes voortbestaan.
In België is vlees een integraal deel van het voedingspatroon. De perceptie van vlees is echter aan het veranderen. Schandalen in de industrie en bekommernis om de gezondheid hebben geleid tot een publiek debat over de ethische implicaties van vleesconsumptie en de opkomst van plantaardige en vegan alternatieven. Vleesproducenten lanceren nu hun eigen vegan producten, steeds meer winkelketens bieden plantaardige opties aan en voedselfabrikanten kleven vegan labels op hun producten.
Is dit het begin van het einde van vlees? Naderen we een keerpunt in de relatie tussen mens en dier?
In ‘The End of Meat’ onderzoekt filmmaker Marc Pierschel hoe de wereld eruit zou zien zonder vlees: wat zou de impact zijn op het milieu, op de dieren en op onszelf? Hij ontmoet het internetfenomeen Esther the Wonder Pig, praat met pioniers die de vegan beweging in Duitsland leiden en reist naar de eerste volledig vegetarische stad in India. Daarnaast bezoekt hij geredde landbouwdieren die nu van de vrijheid genieten, gaat hij langs bij voedingsinnovatoren die vlees en zuivel maken zonder dierlijke producten en oogst hij zelfs ‘spek’ uit de zee.
‘The End of Meat’ onthult de verborgen impact van vleesconsumptie, onderzoekt de mogelijkheid en voordelen van een shift naar een meer ethisch voedingspatroon en werpt kritische vragen op over de rol van dieren in onze samenleving.