The End of Meat Brussel was een succes!

15-11-2018

The End of Meat blijkt veel kijklustigen te lokken. Na een premi ¨re die op een mum van tijd uitverkocht was en bijna 500 kijkers in Leuven, kwamen er op 14 november in Brussel zo’n 350 mensen naar de vertoning. Het was aardig druk in Aula Q aan de Vrije Universiteit Brussel.

We vertoonden de documentaire samen met S.E.A., de sociaal ecologische activisten van de VUB. We lieten de bezoekers hapjes proeven van vegan broodbeleg, welke goed in de smaak vielen. Ook waren er heel wat geïnteresseerden in de iAnimal ervaring en lieten mensen zich inspireren door onze vegan kookboeken. Indien je er niet bij kon zijn, kun je nog steeds naar de vertoning in Antwerpen komen op 27 november.

The End of Meat Brussel

Een activist van S.E.A. gaf een korte uitleg over hun de vereniging, waar zij voor staan en wat ze doen. Een fijne organisatie met o.a. ‘veggie nights’ en inzamelacties voor daklozen.

Onze eigen Bite Back activist Dr. Jo Dirix gaf een korte inleiding over het eten van vlees en waarom plantaardig beter is voor het milieu en de dieren.

Enkele van de reacties:

“Ja, de film heeft me meer doen beseffen hoe belangrijk is om onze vleesconsumptie te verminderen en onze algemene eetcultuur te veranderen in het belang van vooral het milieu, maar ook dierenwelzijn en onze eigen gezondheid. De film deed dit ook op een originele manier met een goede afwisseling van wetenschappelijk onderbouwde argumenten en “harde data” langs de ene kant en pakkende verhalen en anekdotes aan de andere kant.”

“Ik eet nog altijd vlees en zuivel (dit was sowieso in beperkte mate), maar ik ben nu wel meer op de hoogte van de ontwikkeling van enkele manieren om vlees uit ons eetpatroon te verminderen/verwijderen.”