Stille wake in Leuven herdenkt slachtoffers dierindustrie

21-12-2021

Leuven – Afgelopen zondag kwamen in Leuven 50 activisten samen voor een stille wake voor de slachtoffers van de dierindustrie. Tijdens deze serene actie stonden we stil bij de miljoenen dieren die jaarlijks in België en daarbuiten gedood worden voor voedsel, kleding, dierproeven en andere doeleinden. 

Heel wat voorbijgangers toonden interesse in de actie en in de redenen voor deze wake. Een voorbijganger getuigde “Als je de beelden ziet die soms uit slachthuizen komen, vind ik het vreselijk wat er met die dieren gebeurt”. De 50 deelnemers stonden in driehoeksformatie en hielden borden vast met de silhouetten van vissen, kippen, varkens en koeien. Ze werden tot tranen toe beroerd toen Sara Surinx van Bite Back en Els Van Campenhout van Animal Rights het woord namen en spraken over de dieren die elk jaar de dood vinden in ons kleine land. 

Stille wake in Leuven herdenkt slachtoffers dierindustrie

Elk jaar sterven er in België meer dan 310 miljoen dieren in de slachthuizen omdat we als mensen hun vlees of eieren willen eten of hun melk willen drinken. Er sterven miljoenen dieren omdat er proeven op hen worden uitgevoerd, omdat we hun vacht zo mooi vinden, omdat ze slachtoffer worden van het verkeer of omdat ze ons é én of ander nut dienen te bewijzen. Tijdens deze wake staan we stil bij deze individuen, omdat anderen dat niet doen. We vragen dat mensen, tijdens deze eindejaarsperiode, nadenken over wie er op hun bord ligt.

We weten allemaal dat het niet ethisch verantwoord is om dieren te doden. We weten dat ze willen leven en dat ze pijn willen vermijden. Daarom komen we samen in Leuven, omdat wij vinden dat het anders moet. Omdat we weten dat elk dier een individu is, met bepaalde verlangens en een uniek karakter.

Gelukkig staan er steeds meer mensen stil bij het leed achter dierlijke producten en kiezen ze vaker voor een plantaardige maaltijd! Kleine initiatieven en grote bedrijven zetten in op vegan producten

Bedankt aan alle activisten die deze actie mee mogelijk maakten en de koude trotseerden. Bedankt aan Animal Rights om mee aanwezig te zijn op deze actie!

Foto’s Âé Lisa De Moor & Bite Back

Eenmalige donatie


Steun jij ons werk voor de dieren?